2012. augusztus 7.

A SZERETET HULLÁMAI


Mk 4,35-41.

35 Ugyanezen a napon, amikor este lett, így szólt hozzájuk Jézus:"Menjünk át a túlsó partra." 36 Miután tehát elbocsátották a sokaságot,magukkal vitték őt, úgy, ahogy éppen a hajóban volt; de más hajók isvoltak a nyomában. 37 Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok
becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. 38 Ő pedig a hajó hátsó részében volt, és a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" 39 Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: "Hallgass el, némulj meg!" És elállt a vihar, és nagy csendesség lett. 40 Akkor ezt
mondta nekik: "Miért féltek ennyire? Miért nincs hitetek?" 41 Nagy félelem fogta el őket, és így szóltak egymáshoz: "Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?"

                       A SZERETET HULLÁMAI

Mert megörvendeztettél tetteiddel, Uram, kezed alkotásainak ujjongok.
(Zsolt 92,4)

Ahogy reggelente a munkahelyem felé autózok, mint több százan hozzám hasonlóan, felteszem magamnak, s talán ők is a kérdést: Minek ez az egész? Telnek-múlnak a napok, a megszokott útvonalon a megszokott helyre, hogy aztán többnyire a megszokott munkát végezzük.

Egy nap úgy döntöttem, megállok a tengerparton, hogy egy kis időt töltsek csendességben az Úrral. Leállítottam a kocsit, a rádiót is kikapcsoltam, hogy csak az óceán hullámait hallgassam, amint a parthoz csapódnak. Hamarosan olyan érzésem volt, mintha a hullámok a napi gondokat repítenék felém.

Aztán a felkelő ragyogó napban, mintha Istent hallottam volna: "Íme, a teremtett világ, gyönyörködj benne!" Abban a pillanatban megértettem a leckét, hogy ha rossz nézőpontból tekintünk az életünkre, minden napunk szörnyű lehet. De ha Istenre összpontosítunk, és az ő jelenléte bizonyítékait keressük, akkor élvezhetjük napjainkat, és az életet úgy
tapasztaljuk, amilyennek ő szánta.

Mostanában, ha megállok a parton, hogy csendben ráhangolódjak a napra - legyen akár napos, akár esős - a partot csapkodó hullámokban már nem az aggodalmakat, hanem Isten szeretetét látom. Napok jönnek, napok mennek, és szép az élet.

Imádság: Urunk, segíts, az aggódás és kétség hullámait a szeretet és békesség hullámaivá változtatni. Ámen.

Ma időt szánok rá, és engedem, hogy Isten szeretete betöltsön.

Shaun McHardy (Fokváros, Dél-Afrika)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.