2012. augusztus 16.

A számítógép kegyelem!


Készítette: Győzedelmes Gyülekezet
Szinte mindenki szereti a számítógépes játékokat. Az egyik legjobb a Microsoft „Flight simulator"-a (repülésszimulátor). A játék legtöbb változatánál választhatsz magadnak egy légcsavaros vagy egy sugárhajtású repülőgépet.

És azt is kiválaszthatod, hogy Amerika 180 repülőtere közül melyikről akarsz felszállni, vagy melyikre kíséreled meg a leszállást.

Csak miután többórás gyakorlás során elsajátítottad a leszállás tudományát, sikerül úgy landolnod, hogy ne törd össze a repülőgépet. Minden nagyon életszerű.
Nekiütközhetsz az Empire State Buildingnek New York City-ben, a Sears Tower-nek Chicagóban vagy a Space Needle-nek Seattle-ben. A repülőd darabokra törhet a levegőben, átlépve a hangsebesség határát Dallas fölött. Esetleg óránkénti 800 kilométeres sebességgel bemerülhetsz orral a Michigan-tóba.
A Flight simulator-ben a legnagyszerűbb mégis az, hogy a gép mindig helyreállít. Mindegy, hogy mi történik, újrakezdheted az egészet.
Valahányszor repülőszerencsétlenséget szenvedsz és megégsz, darabokra hullasz, vagy az óceánba csobbansz, a játék mindig újból összerak téged, és visszahelyez a kifutópályára, készen arra, hogy újra felszállhass.

Így van ez az Úrral is. Ő mindig hű marad, kész megbocsátani nekünk és helyreállítani bennünket, amikor elszúrjuk. Újra cselekvőképesekké tesz bennünket, és megelőlegezi nekünk azt a bizalmat, hogy tévedéseink és rossz döntéseink után bölcsebben járunk el a továbbiakban (lásd 1Jn 1,9). Ha Jézussal járunk, soha nem „esünk ki a játékból".

„A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az Ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni" (1Pt 5,10).

1 Jn. 1.9 Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.