2015. február 1.

Pastor Chris: Mit Tegyél Nehéz időkben?

Készítette: Zoltan Berki

Hogyha megaláznak, felmagasztalásnak mondod azt... (Jób 22:29).

Napjaink kihívásai lehetnek óriásiak, de a magasodó infláció közepette, az emelkedő megélhetési költségekkel is mondhatod, hogy "Amikor az emberek lehangolódnak, én felemelkedem." Amikor kezded érezni az elnyomást és a gazdasági megszorításokat, ne panaszkodj; akkor jött el az ideje, hogy munkába állítsd az Igét. Menj be a szobádba és kezd el kijelenteni a krisztusban való jólétedet és bőségedet. Jelentsd ki, hogy Ábrahám magja vagy; Isten örököse és örököstárs Krisztussal.

Amikor már eléggé kijelentetted az Igét a helyzeted felett, azok a megvallások fogják uralni az érzékeidet, úgy, hogy amikor felteszed a kérdést, "Hogy vagy?" Azt mondod, "Nagy dolgok történnek! Jó dolgok jönnek az utamba a mai napon!" Hallelúja. Ha nem szólod az Igét, a világ rendszere eluralkodik rajtad és áldozat leszel az életben. Az Igével a szádban, felégetsz minden akadályt az életedben.

Egy fontos alapelv, amit meg kell tanulnod, amely segíteni fog az anyagi életed növekedésében, az az, hogy hagyd az elmédnek, hogy túlszárnyalja a körülötted lévő mindenkori gazdasági helyzetet. Gondolj bele, mennyire nagy Isten.
Gondolj az egész világra úgy, mint a sajátodra, mert tényleg a tiéd, "Azért senki se dicsekedjék emberekkel. Mert minden a tiétek" (1 Korintus 3:21).

Tanuld meg az Isten Igéjén való elmélkedés értékét; ez ad majd rendkívüli gondolkodásmódot, mellyel higgadt maradsz a nehéz időkben is.
Hagyd Isten Igéjének, hogy felnagyítsa a látásodat. Ne engedd, hogy hiányt és szükséget láss. Láss túl a látóhatáron. A jólétednek az Igéből kell születnie, a körülmények ellenére. Izsák bővölködött a nehéz gazdasági feltételek közepette. Az éhínség idején, a Biblia azt mondja, ő jólétben élt, gyarapodott, fejlődött, növekedett, míg nagyon naggyá nem lett (Mózes 1. könyve 26). Sok kincs van az országodban, és ahogy Izsák, a látszólagos nehézségek közepette bővölködhetsz, gyarapodhatsz, fejlődhetsz, növekedhetsz, és nagyon naggyá válhatsz.

Megvallás
Fejlődök, bővölködök , gyarapodok életem minden területén! A Nagyobb bennem él, nagyobbá tesz, és felülemel az infláción, a bizonytalanságon, a betegségen, a gyengeségeken és az ördögön. Győztes vagyok Jézus Krisztusban. Hallelúja.

TovábbI Tanulmányok:Józsué 1:9; Efézus 6:10; Jób könyve 22:29





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.