2015. február 26.

Pastor Chris: Legyőzte A Világot És Békét Adott Neked


Készítette: Zoltan Berki

Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen (János 14:27).

Ez nagyon megérintő! Nem csoda, hogy Pál Apostol a Szellem által ezt írja a Filippi 4:6-7-ben, "Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgésetekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt. És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban."

A világ ma a békét keresi, igyekeznek megtenni mindent, hogy béke legyen, de minél inkább próbálkoznak, annál inkább elkerüli őket. A Biblia azt mondja, "Mert amikor ezt mondják: Békesség és biztonság, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési fájdalom a terhes asszonyra; és semmiképpen meg nem menekednek" (1 Therssalonika 5:3). Ez az a dilemma, melyben a világi emberek vannak.

Jézus azt mondta nekünk a János 16:33-ban, "Azért beszéltem ezeket néktek, hogy békességetek legyen én bennem. E világon nyomorúságtok lészen; de bízzatok: én meggyőztem a világot." Legyőzte a világot és győztes életet adott nekünk felette. Ő valóban "meghódította" a világot, és amikor ezen keresztülment, békét adott nekünk. Azt mondta, "Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom nektek"(János Evangéliuma 14:27); más szavakkal, "Olyan békességet adok nektek, amilyet a világ nem adhat."

A béke, mely a szellemedben van Jézus Krisztus békéje, mely meghaladja a megértést. Lehet, hogy a körülmények nem festenek jól, minden úgy tűnik, hogy baj van, de Isten leírhatatlan és megmagyarázhatatlan békéje védelmezi a szívedet és az elmédet! A világ nem értheti meg, hogy lehet az, hogy te a krízisek közepette is békés vagy. Ez az a béke, amit Jézus ad; kríziseket meghaladó erőt ad vele neked.

Megvallás
Béke van a szellememben! Békét tanúsítok minden helyzetben, mert Krisztus az én békém; ezért békében élek és életem minden napján békében járok, a Jézus Nevében. Ámen.

További Tanulmányok:János 16:33; 2 Korintus 13:11




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.