2015. február 25.

Meglátni benne Isten kezét

„Uram, nyisd meg a szemét, hadd lásson!" (2Királyok 6:17)

A Biblia feljegyzi: „Amikor az Isten emberének a szolgája korán felkelt és kiment, már körülvette a várost a sereg lovakkal, meg harci kocsikkal. A szolgája így szólt hozzá: Jaj, uram! Mit tegyünk? De õ így felelt: Ne félj, mert többen vannak velünk, mint õvelük! Majd Elizeus így imádkozott: Uram, nyisd meg a szemét, hadd lásson! És az Úr megnyitotta a szolgának a szemét, és az meglátta, hogy tele van a hegy Elizeus körül tüzes lovakkal és harci kocsikkal.” (2Királyok 6:15-17).

Isten hatalma lehetõvé tette, hogy a szolga meglássa az angyalokat. Isten neked is tud segíteni, hogy meglásd az õ kezének munkáját abban, amin most keresztülmégy. Soha nem ígérte, hogy megszabadít a küzdelmektõl, de azt megígérte, hogy változtat azon, hogy tekintünk rájuk.

Miután sokféle problémát felsorolt, Pál ezt írja: „De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket” (Róma 8:37). Jobban szeretnénk, ha valahogy másként fogalmazna. Szívesen szavaznánk ilyen megoldásra: „ezektõl eltekintve…”, de Pál ezt írja: „De mindezekben felettébb diadalmaskodunk…” (Károli).

A megoldás nem a gondok kerülése, hanem a látásmód megváltoztatása. Isten azt kérdezi: „Ki tesz látóvá?”, majd válaszol is rá: „…én, az Úr” (2Mózes 4:11).

Isten megengedte, hogy Elizeus szolgája angyali seregeket lásson, Jákób a mennybe vezetõ létrát látott, a tarzuszi Saul pedig Jézust látta a damaszkuszi úton.

A vak ember ezt mondta Jézusnak: „…látni akarok” (Márk 10:51 NIV), és tisztán és élesen látó szemekkel távozott. Kérd ma Istent, hogy megláthasd az õ kezét mindenben!


www.maiige.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.