2013. december 26.

TŰZ UTÁN

8 Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; 9 üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letipornak, de el nem veszünk; 10 Jézus halálát mindenkor testünkben hordozzuk, hogy Jézus élete is láthatóvá legyen testünkben. 11 Mert életünk folyamán szüntelen a halál révén állunk Jézusért, hogy a Jézus élete is láthatóvá legyen halandó testünkben. 12 Azért a halál bennünk végzi munkáját, az élet pedig bennetek. 13 Mivel pedig a hitnek ugyanaz a Szelleme van bennünk, ahogyan meg van írva: "Hittem, azért szóltam", mi is hiszünk, és azért szólunk! 14 Mert tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt, és maga elé állít veletek együtt. 2Kor 4,8-14.

                             TŰZ UTÁN

Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben. (Kol 3,3)

Ausztráliában, Victoriában jártunk, ahol egy tűz pusztította területet fedeztünk fel. Egyszerűen nem tudtam megszokni a látványt: feketére égett csupasz fák, kísérteties erdők tele megégett és hámló kérgű fákkal. Ugyanakkor az újjáéledés nagyszerű jelei voltak rám legnagyobb hatással. Találtunk ugyanis egy üreges, kívül-belül fekete fát is, amelyen - megdöbbenve láttam - a halott csonk sebén egy új fa nőtt ki. A feltámadás élő példája volt ez.

Ehhez kapcsolódik saját élettapasztalatom. Én is éreztem már magamat lesújtva a körülmények miatt. Amikor gyász, betegség, depresszió vagy kétség szakad ránk, s elveszettnek érezzük magunkat, a szép bővelkedő élet múltbéli emléknek tűnik. Csak hinni Jézusban, ujjunk hegyével is kapaszkodni - már ez kimerítheti minden energiánkat.

Az a kiégett fa élettelennek tűnt, mégis mélyen, nem látható helyen az élet várakozott, készen arra, hogy előtörjön. Mindegy, hogyan érezzük magunkat, mindegy, hogy mennyire lehetetlennek tűnik, a feltámadás lehetséges.

Imádság: Istenünk, küldd Szellemedet, hogy erősítse az erőtleneket, hozzon
békét a békétleneknek és adjon reménységet a csüggedőknek! Ámen.

Jövőnk Isten kezében van.
Carol Griffin (Shropshire, Anglia)

 
http://csendespercek.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.