2013. december 26.

ISTEN UTÁNZÓI

Ezért legyetek Istennek az utánzói [másoljátok Őt és kövessétek az Ő példáját], mint ahogy az igen szeretett gyermekek [utánozzák az apjukat].
- Efézus 5,1. (Amplified)

— Én nem tudom hinni, hogy az enyém az, amit nem látok! — mondta nekem egyszer egy prédikátor. — Azt el tudod hinni, hogy van eszed? — kérdeztem erre. — Természetesen — mondta. — És láttad már valaha? Ábrahám elhitte azt, amit nem látott. Tamás nem volt hajlandó elhinni azt, amit nem látott. Tamás neve nincs följegyezve a hit hőseinek arcképcsarnokában a Zsidókhoz írott levél 11. fejezetében. De Ábrahámé ott van.
Máskor mondtak nekem ilyet is: — Igen, az rendjén van, hogy Isten úgy szólítja azokat, amik nincsenek, mint meglevőket, hiszen Ő az Isten. Az viszont már nem lenne helyénvaló, ha én is ezt tenném.
Ha neked nem szabad megtenned, akkor Istennek sem szabad megtennie! Az ördög gyermekei úgy cselekszenek, mint az ördög. Isten gyermekei viszont úgy, amint Isten. Isten a hit Istene. Mivel mi a hit Istenének hitgyermekei vagyunk, nekünk hitben kell cselekednünk. A hit pedig előszólítja azokat a dolgokat, amik nincsenek, mint meglévőket!

Megvallás: Én a hit Istenének hitgyermeke vagyok. Én utánozom Istent, az én Atyámat. Követem az Ő példáját, az Ő nagyon szeretett gyermekeként. Én hitben cselekszem. Előszólítom azokat, amik nincsenek, mint meglévőket. És azok létrejönnek.

/Kenneth Hagin Hitünk tápláléka napi adagokban/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.