2013. december 27.

Mi bûzlik?

„Uram, már szaga van." (János 11:39)
Néha, amikor problémánk van, azt tesszük, amit Mária és Márta tettek testvérükkel, Lázárral, amikor meghalt. Eltemetjük, és egy nagy követ gördítünk elé. Aztán jön Jézus, és azt mondja, hogy vegyük el a követ, mert õ akarja kezelni a helyzetet, és meg akar gyógyítani minket. Õszinteség, alázat és bátorság kell a kõ elhengerítéséhez egy makacs vagy szégyenteljes ügy elõl. Ám sohasem leszel egész és egészséges, amíg nem vagy hajlandó megtenni ezt. El tudod képzelni, milyen állapotban volt Lázár négy nap után a sírban? Márta azt mondta róla: „… már szaga van”. Jézus mégis ezt mondta: „…ha hiszel, meglátod az Isten dicsõségét” (János 11:40).

Ebben a történetben az a nagyszerû, hogy nem számít, mennyire elõrehaladott vagy mennyire kellemetlen a helyzet, Jézus meg tudja fordítani érted. Neked azonban hajlandónak kell lenned elhengeríteni a követ, hogy Jézus elvégezhesse munkáját. Ha engeded, õ vissza tudja adni neked, amit az élet elvett tõled. Lehet, hogy az emberek már lemondtak rólad, de Jézus sohasem fog. Tettél már valaha tisztába kisbabát? Ha bármi más ilyen büdös lenne, egybõl a kukába hajítanád, igaz? A gyermekedet azonban nem; hiszen szereted õt, és tudod, hogy egy kis segítséggel képes lesz kinõni ebbõl, és valami jó lesz belõle. Lehet, hogy mint Mária és Márta, te is azt hiszed, hogy túl késõ már a csodához, de ez nem így van. Lehet, hogy a pénzügyi helyzeted bûzlik, esetleg a kapcsolatod, vagy a kilátásaid a jövõre nézve, de „ha hiszel, meglátod az Isten dicsõségét”.
http://maiige.hu/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.