2013. július 3.

Munkába állított hit (3)

...hited megtartott téged." (Lukács 17:19)

Lukács feljegyzi: Amikor... Samária és Galilea között haladt át... szembejött vele tíz leprás férfi, akik távol megálltak, és kiáltozva kérték: »Jézus, Mester, könyörülj rajtunk!« Amikor meglátta õket, így szólt hozzájuk: »Menjetek el, mutassátok meg magatokat a papoknak.« És amíg odaértek, megtisztultak." (Lukács 17:11-14).

Az Úr Jézus idejében a leprások a társadalomból kitaszítottak voltak, ezért éltek együtt egy csoportban. A gond csak az, hogy senki sem fog meggyógyulni, ha ugyanolyan nyomorultakkal van körülvéve, mint õ. Ezért kell a problémát Jézushoz hozni. Figyeld meg, Jézus nem ment be a lepratelepre, bár a közelben vezetett az útja.

Mit teszel olyankor, amikor elhagy az egészséged, elveszted a családodat, az örömödet, a vagyonodat, akármit, és úgy tûnik Jézus nem is figyel oda, egészen másfelé néz? Elõfordulhat, hogy csalódott és keserû leszel, mert úgy érzed, mindenki mást megáld, csak téged nem, és azon tûnõdsz: Uram, mikor következem már én? Hûségesen szolgáltalak, mégis úgy látszik, hogy mindenki másra jobban figyelsz." Ilyenkor itt az ideje így kiáltani: Jézus, könyörülj rajtam!"

 Félre az udvariassággal és az önérzettel! Kétségbeesett emberek kétségbeesett imákat mondanak, és Isten válaszol az imáikra. Figyeld meg, amikor a leprások Jézussal találkoztak, nem azt kiáltották: Tisztátalan!" - pedig ezt írta elõ a törvény. Nem, õk most megtörték az elõírást.

Amikor nehéz helyzetben vagy, elõfordul, hogy ki kell törnöd ahhoz, hogy áttörhess. Azt kell tenned, amit Dávid is tett: Hangosan kiáltok az Úrhoz, és õ meghallgat szent hegyén" (Zsoltárok 3:5).

Rajta, ha választ akarsz, állítsd munkába a hitedet!


http://www.maiige.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.