2013. július 24.

Pásztor Chris: Az Ő Bölcsességének Részesei

Készítette: József Balogh

… és Krisztusban; Amelyben van a bölcsességnek és ismeretnek minden kincse elrejtve. (Kolossé 2:1-3)

A fenti versben a “bölcsesség” szó megfelelője a görög “Sophia”, amely azt jelenti, hogy betekintés a valóságba: a tanulásba, a tudományba vagy a rejtett dolgokba, köztük a rejtélyes és a szimbolikus nyelvekbe. Ez jelenti a tisztánlátást és a mély betekintést a dolgokba, amelyeket az embereknek nehéz megérteni vagy megfejteni. Ez a bölcsesség, a Biblia azt mondja, el van rejtve Krisztusban.

Van két megdöbbentő gondolat a nyitóversünkben, amit szeretném, ha észrevennél. Először is vedd észre, hogy a Biblia nem azt mondja, “Krisztusban van a bölcsességnek és az ismeretnek NÉHÁNY kincse elrejtve”; inkább azt mondja, “Krisztusban van a bölcsességnek és ismeretnek MINDEN kincse elrejtve.” Másodszor pedig figyeld meg, hogy nem azt mondja, “Jézusban van a bölcsességnek és ismeretnek minden kincse elrejtve.”; helyette azt mondja, “Krisztusban...” Krisztus, ebben az összefüggésben utal az Egyházra, melynek Jézus a feje, és mi vagyunk az Ő teste. Tehát, Jézus, te és én alkotjuk Krisztust – az Egyházat.

A Róma 8:17 tudatja velünk, hogy örököstársak vagyunk Vele, amilyen Ő, olyanná válunk, ami pedig hozzátartozik, az hozzánk is tartozik. Ez azért van, mert mi Krisztus testének a részei vagyunk: “Ti pedig a Krisztus teste vagytok, és tagjai rész szerint ” (1 Korinthus 12:27). Bennünk – mindannyiunkban, akik Krisztusban vagyunk – el van rejtve a tudásnak és a bölcsességnek minden ismerete. Ezért van az, hogy semminek sem kellene meghaladnia a megértésed hatáskörét. Tudhatsz bármiről és betekinthetsz a rejtélybe és titkokba, mert benned van az Atya bölcsessége. A Kolossé 2:9-10 azt mondja “Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg; És ti Ő benne vagytok beteljesedve....”: Egyek vagyunk Vele (1 Korinthus 6:17). Isten elhelyezte számunkra a tudás és a bölcsesség minden kincsét; tehát hozzáférésünk van a rejtett bölcsességhez.

Megvallás
Magas szintjén működöm a pontosságnak, kiválóságnak és tökéletességnek, ezért Isten bölcsessége dolgozik bennem; fel vagyok ruházva a bölcsességnek és tudásnak minden ismeretével Krisztusban. Halleluja.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Máté 13:11; Róma 12:5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.