2012. december 10.

Ne sérts szavakkal


Készítette: József Balogh

Mert mindnyájan sokképpen vétkezünk. Ha valaki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember, képes az egész testét is megzabolázni (Jakab 3:2).

Az egyik olyan dolog, amire a Szent Szellem képessé tesz téged, az a szívélyes beszéd.
Az a keresztény, akinek a beszéde nem visszafogott, aki sértő szavakat használ, szellemileg újszülött. Nem lényeg, hogy mennyi ideje szólsz nyelveken, milyen pozíciót töltesz be a gyülekezetben, ha nem tudod megzabolázni a nyelvedet, az azt jelenti, hogy a közösséged a Szent Szellemmel kezdetleges állapotban van.

Néhány Keresztény azon csodálkozik, hogy miért nem hatásos a Szellemi életük. Ez sokszor
a szavaik miatt van. Haszontalan, hatástalan szavakat használnak, a nyelvüket nem vetették alá a Szent Szellemnek. A Kereszténységed szintjét a szóhasználatodból lehet kikövetkeztetni. Ezért kell megzaboláznod a nyelvedet.

Az Ige azt parancsolja, hogy figyeljünk oda a szavainkra és kontrolláljuk a nyelvünket. A te felelősséged ez. Nem elég, ha azt mondod: “Ó Istenem, zabolázd meg a nyelvemet”.
Nem, úgy kell alávetned a nyelvedet, hogy követed az iránymutatásait a szóhasználattal kapcsolatban. A Jakab 3:11 azt mondja: “Vajon a forrás ugyan abból a nyílásból csörgedeztet-é édest és keserűt?”

Nem használhatod a nyelved áldásra és átokra. Ne elegyedj oktalan beszédbe. Ne mondj olyan
szavakat, amik rágalmaznak és gyaláznak másokat. Az egyik jele annak, hogy a Szent Szellem benned él és a karaktere megmutatkozik rajtad keresztül az, hogy felemelően beszélsz. Megvan Krisztus felemelő természete benned, és a szavaidon keresztül megmutatkozik.

Ezért válogasd meg a szavaidat. Áldásos és felemelő szavakat válassz. “A ti beszédetek mindenkor kellemetes legyen, sóval fűszerezett; hogy tudjátok, hogy mi módon kell néktek kinek-kinek megfelelnetek” (Kolossé 4:6).

Ima
Drága Atyám, köszönöm, hogy felemeled a szívem a szereteteddel és kedvességeddel.
Nem engedem meg, hogy a keserűség helyet találjon bennem. A szeretet szavait
választom és a kedvesség szavait, hogy mindenkit, aki velem kapcsolatba kerül a
mai napon megáldhassak és felemelhessek, a Jézus Nevében, Ámen.
Példabeszédek 18:21

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.