2012. december 2.

Megbocsátás


Készítette: Dr Kováts György
Megbocsátás - 21/7. ἀφίημι (aphiémi) - ez a megbocsátásra használt görög kifejezés itt. Jelentései:
1) dob, hajít. 2) elküld, elbocsát, szabadon enged. 3) kiad (hangot), kibocsát (szellemét).
4) elenged (tartozást), felment (munka alól)
5) megszüntet
6) megbocsát
7) elhagy, távozik, magára hagy

d./ Elenged (tartozást), felment (munka alól).

Én csak azt tudom neked mondani: ENGEDJ EL!
„De miért engedjek el?” – kérdezed ismét. Miért? Miért? Amikor olyan tisztességtelen volt velem? Amikor „ÚGY bánt velem”?.
Ez a válaszom: lehet, hogy ezt tette – de elengedni nem azért kell, mert „kevésbé” volt veled gonosz, vagy, mert már „régen” volt, hanem azért, mert az Úr Jézus Krisztus is megtette veled.
Erre azt mondod: „jó, de nekem az Úr Jézus összehasonlíthatatlanul kevesebbet engedett el. Akinek pedig én megbocsátanék, rengeteget vétkezett ellenem”.

A megbocsátás nem összehasonlítás kérdése! Csak ezt tudom mondani neked. Ne tedd. Ne hasonlítgass. A menny mértéke más. Neked is rengeteget kellett elengedni. Lehet, hogy most még nem tudod. Olvasd el a Lukács evangéliumából a 7. részből annak az asszonynak a történetét, akinek az Úr Jézus „SOKAT” engedett el. Mit tett? NAGYON szerette az Urat. És akinek kevesebbet engednek el? Kevésbé szeret. Mérd fel, mennyit engedett el neked az Úr! És ne azt mérd fel, hogy te mennyit kell, elengedjél! Ez az én javaslatom. (Én is ezt teszem. Ez a bibliai mérték. Ez az Isten országa. Ez a menny szeretete. Ez Jézus, az Isten Báránya, aki hordozta, elvitte, kifizette, eltette az útból a világ bűneit. Jn 1,29.)

Úgyhogy, nem tudok mást mondani, ENGEDD EL. NE TARTS FENN KÖVETELÉST. Feltétel nélkül. Mindet. Amilyen hamar lehet (azonnal). Mindig. Újra és újra, ha kell. Tedd meg, mert ez a menny.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.