2012. december 21.

Jézus Krisztus győzött - hétszeresen is! (1. folyt.köv...)



Készítette: Dr-Kováts György

Isten Igéje fegyver mely győzelemre vezet (Ef 6,18.)

a./ Attól kezdve, hogy újjászülettél, kikerültél a gonosz hatalma alól. Semmi joga hozzád. Isten Fia megfizette a váltságdíjat érted. Kiszabadított. Kol 1,13. (Ez nem „majd” lesz – ez MOST van! Akármi sikerült és akármi nem!):

Kol 1:13 Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába;

b./ De az ellenség soha nem fog lemondani arról, hogy visszarángasson (visszacsábítson) téged. Háborút indít ellened. Ha akarod, ha nem, háborús helyzetben vagy. A háború tehát NEM választás kérdése.
TÉNYKÉRDÉS.
Ellened zajlik, te vagy a zsákmány – EGYET tehetsz: fegyvert fogsz és ellenállsz az ördögnek. Isten országában nincs pacifizmus. Az ördög ellen jobb, ha felveszed a fegyvert, mert különben nem fogsz tudni megállni. Ha győzni akarsz, FEGYVERKEZZ!

c./ Mi az egyik győzelmi fegyvered? Ef 6,18: a Lélek – Szellem – kardja, Isten beszéde. Hogyan kell ezt használnod? Milyen példát mutatott erre az Úr Jézus? Mit tanultál a Megváltódtól, hogyan kell harcolnod az ellenség ellen, hogyan kell igénybe venned Isten Igéjét! (Mt 4,1-11.)

Használta, kimondta, hit által megvallotta, szembe fordította az ördöggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.