2014. december 2.

Ige: Örüljetek, ha üldöznek, mert ez bizonysága élő hiteteknek!:

 „Örüljetek és örvendezzetek, sőt ujjongjatok, és vigadjatok ilyenkor, mert a ti jutalmatok, a ti kárpótlásotok bőséges, és nagy fizetség jár nektek a mennyekben: mert így háborgatták, és üldözték, zaklatták, és vádolták a prófétákat, az Isten nevében szóló, isteni akaratot közvetítő személyeket is, akik előttetek voltak, akik előttetek éltek* (Mát. 5,12)

*Jakab apostol bátorítása: „Például vegyétek, atyámfiai, testvéreim, a szenvedésben és béketűrésben, a türelemben a prófétákat, akik az Úr nevében szólottak” (Jak. 5,10)

Pál apostol bátorítása: „Mert ti, atyámfiai, testvéreim, követői, és hasonlóvá lettetek az Isten gyülekezeteinek, amelyek Júdeában vannak a Krisztus Jézusban, mivelhogy ugyanúgy szenvedtetek ti is a saját honfitársaitoktól, a ti népetektől, miként azok is a zsidóktól. Akik megölték az Úr Jézust is és a saját prófétáikat, és minket is üldöznek, és az Istennek nem tetszenek, és nem kedvesek Isten előtt, és minden embernek ellenségei. Akik megtiltják nékünk, és akadályoznak minket abban is, hogy a pogányoknak prédikáljunk, hogy üdvözüljenek; hogy mindenkor betöltsék, és teljessé tegyék bűneiket; de végre utolérte őket az Isten haragja” (1 Thess. 2,14-16)

István vértanú így beszél a zsidó vezetőkhöz: „Kemény nyakú és körülmetéletlen szívű és fülű emberek, ti mindenkor a Szent Szellemnek ellene igyekeztek, ellene szegültök, mint atyáitok, ti azonképpen. A próféták közül kit nem üldöztek a ti atyáitok? És megölték azokat, akik eleve hirdették amaz Igaznak eljövetelét: kinek ti most árulóivá és gyilkosaivá lettetek” (Csel. 7,51-52).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.