2014. december 20.

Pásztor Anita: Használd A Hited Pajzsát

Készítette: Zoltan Berki


Mindezekhez fölvevén a hitnek paizsát, amelylyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok (Efézus 6:16).

Az 1 János 3:8 azt mondja, “...Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.” Ebből az igeversből teljesen világos, hogy Jézus miért jött; azért jött, hogy elpusztítsa az ördög munkáját! Megbénította a Sátánt, lerombolta a műveit és teljesen tehetetlenné tette őt és démonokat.

A Kolossé 2:15 elmondja nekünk, hogy Ő tette a Sátánt és az ő hordáját nyílt látványossággá a pokolban, és elhelyezte őket a lábaid alá. De látod, felelős vagy abban, hogy a Sátánt és az ő hordáját ott tartsd, ahova tartoznak. Nem futkoshatnak őrjöngve az életedben.

Értsd meg, hogy a Sátán egy legyőzött ellenség, de a Keresztény nincs megóvva az ő ravaszságától, fortélyaitól és manipulációitól. Ezért figyelmeztet minket az Efézus 6:10-11-ben, hogy öltözzük fel Isten teljes fegyverzetével, hogy képesek legyünk ellenállni az ördög mesterkedéseinek. A te felelősséged, hogy felöltsd a fegyvereidet, nem Isten teszi meg ezt neked.

Az egyik ilyen páncél pedig a hit pajzsa: “Mindezekhez fölvevén a hitnek paizsát, amelylyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok”. Isten neked adta a hitnek pajzsát, hogy használd; a pajzsot, mellyel elolthatod a tüzes nyilakat, melyet az ellenség dob rád. Folyamatosan építsd a hitedet erősre azáltal, hogy tanulod és cselekszed az Igét. Függetlenül attól, hogy mi történik körülötted, tagadd meg a félelmet; tagadd meg, hogy feladd; hitben szóld az Igét.

Megvallás

Erős vagyok az Úrban és az Ő hatalmas erejében. Egyetlen ellenem készült fegyver sem lesz jó szerencsés; a hit pajzsa által, eloltom az ellenség minden tüzes nyilát, meghiúsítom és hatástalanná teszem az eszközeit, a rendszereit és a fortélyait, a Jézus nevében. Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Efézus 6:13-17

1 éves biblia olvasási terv: Máté evangéliuma 25:31-46; 2 Mózes könyve 31

2 éves biblia olvasási terv: ApCsel 15:32-41; Zsoltárok könyve 1-2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.