2014. december 27.

Ha megtértél, és befogadtad az Urat, akkor:

Hagyd el a világi beszédet, magatartást, és ragaszkodj Isten Igéjéhez, mert csak így tudod megkülönböztetni, hogy mi az amit az Úr mond, és mi az, amit a gonosz mond.

 „Tisztítsátok, és takarítsátok el azért a régi kovászt, hogy legyetek új tésztává, aminthogy kovász nélkül valók vagytok. Hiszen mentesek is vagytok a kovásztól, vagyis nem vagytok romlottak, vagy megrontottak, mert a mi húsvéti bárányunk, a mi pászkaáldozatunk, a Krisztus megáldoztatott, vagyis már áldozatot mutatott be érettünk. Azért ne régi kovásszal ünnepeljünk, sem rosszaságnak, becstelenségnek, gyávaságnak, alkalmatlanságnak, és gonoszságnak, vagyis romlottságnak, hitványságnak, vagy rosszindulatnak kovászával, hanem tisztaságnak, őszinteségnek, nyíltszívűségnek és igazságnak, vagyis a valóságnak, azaz Isten Igéjének kovásztalanságában, ami nem romlott, és nem megrontott” (1 Kor. 5,7-8)

A Szent Szellem már előre figyelmezteti Krisztus népét: „Semmi kovászost ne egyetek, minden lakóhelyeteken kovásztalan kenyeret egyetek” (2 Móz. 12,20).
Azért: „Hogy megítélhessétek, hogy mi a rossz és mi a jó; hogy legyetek tiszták és botlás nélkül valók a Krisztusnak napjára; Teljesek lévén az igazságnak gyümölcsével, melyet Jézus Krisztus teremt az Isten dicsőségére és magasztalására” (Fil. 1,10-11).









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.