2014. december 28.

Chris Pásztor: Szabadulj meg a negatívumoktól

Zoltan Berki

“Mert a te beszédidbol ismertetel igaznak, és a te beszédidbol ismertetel hamisnak.” Máté Evangélium 12:37).

A Példabeszédek 18:21 versszak szerint: “Mind a halál, mind az élet a nyelv hatalmában van, és a miképen kiki szeret azzal élni, úgy eszi annak gyümölcsét.” Tudatja velünkaz Ige, milyen ero is van a szavak használatában. A szavak eroteljesek; építenek vagy rombolnak; egy iránytu, amely kijelöli az életed folyását. Ezért fontos, hogy ne beszélj úgy, ami ellent mond Isten Igéjének az életedben.

Például, bármit is állítanak eléd feladatként, soha ne mondd: “Nem tudom megtenni.” Ismerd el, hogy Isten teljessége elég a számodra, és ennek eredményeként mindent meg tudsz tenni. Olyan világban élünk, amely tele van negatívumokkal, és az emberek igen könnyen vallják meg a félelemet, a hiányokat, a vereséget és a bukást. Te azonban nem ebbol a világból származol, ezért a beszédednek máshogy kell hangzani. Amikor egy keresztény negatívan beszél, az felkavarja a szellemét és ellentmond Isten munkájának az életében; rosszul befolyásolja a szelleme isteni természetét.

Ez az oka annak, hogy számos keresztény véli ismerni a hit Igéjét, és mégsem hoz eredményt az életükben. A legtöbb esetben ez abból származik, hogy a bensejük számos negatívummal van tele, amit Isten Igéjének ismeretén keresztül el kell távolítani.

A 2 Korinthus levél 3:18 versszak azt mondja: “Mi pedig az Úrnak dicsoségét mindnyájan fedetlen arczczal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsoségrol dicsoségre, úgy mint az Úrnak Lelkétol.” Ahogyan tanulmányozod és elmélkedsz az Igén, az életkörülményeid Isten Igéjének valósága szerint kezdenek majd megváltozni. Minél inkább belekapaszkodsz az Igébe, annál jobban átváltozol dicsoségrol dicsoségre, mivel az Ige pozitív mentalitást épít fel Benned.

Pál Apostol az Filippi levél 4:13 igeversben azt mondja: “Mindenre van erom a Krisztusban, a ki engem megerosít”; ez az új krisztusi teremtés helyes mentalitása. Nem létezik olyan, amit ne tudnál megtenni, ezért törölj minden negatív és pesszimista kifejezést a szótáradból. Gyakorold Magadat Isten Igéjében és lásd meg a korlátlan lehetoségeket és a “meg tudom tenni mentalitást.”
Ima

Drága Atyám, köszönöm az Igéd dics?ségét az életemben. Uram, a Te Igéd lámpás az utamon és világosság az ösvényemen, amely által látom és tapasztalom a dicsoséged nagyobb mértékét az életemben, a Jézus nevében. Ámen.

További tanulmány
Róma levél 12:2
2 Korinthus levél 3:5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.