2014. december 29.

Krisztus földre jövetelének célja

 Krisztus Jézus azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse, akik közül az első én vagyok. (1Tim 1:15)

Jézus a bűnösökért jött erre a földre. Otthagyta a mennyei dicsőséget, hogy minden bűnös üdvözülhessen, aki elfogadja a Benne kínált isteni kegyelmet.

Bűnös én? Á, dehogy! Nagyon sokakban fel sem merül ilyesmi. Van egy-két hibám, de nem vagyok rosszabb másoknál. Én igazán jó ember vagyok. Sokan ilyeneket gondolnak, vagy nem ritkán még ki is mondanak magukról. Ezzel szemben Pál apostol mit tart önmagáról? A bűnösök közt első vagyok én. Mit jelent ez? Azt, hogy kegyelemre szorulok, azt, hogy Krisztus nélkül elveszett az életem.

Te is így látod? Nincs mit szépíteni saját helyzetünkön: Jézus Krisztus nélkül elveszett emberek vagyunk, akármilyen jó embernek is tartjuk magunkat. De Ő azért jött, hogy megkeresse és megtartsa a nélküle vesztébe rohanó embert. Téged és engem üdvözíteni jött. Ehhez szükségünk van bűnösségünk elismerésére, kegyelemre szorultságunk felismerésére, bűnvallásra és a kegyelem elfogadására.

Ez könnyű vagy nehéz feladat? Tisztázd magadban, mert üdvösséged függ tőle… 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.