2012. szeptember 18.

Ige: Szellem szerint éljetek


Öljétek meg tehát tagjaitokban azt, ami csak erre a földre irányul: a paráznaságot, a tisztátalanságot, a szenvedélyt, a gonosz kívánságot és a kapzsiságot, ami bálványimádás, mert ezek miatt haragszik Isten” (Kol. 3,5-6)

„Mert nyilván van [kijelentetik; megnyilvánul; kinyilatkozik] az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége [istentelensége] és hamissága [igazságtalansága] ellen, kik az [isteni] igazságot hamissággal [igazságtalansággal] feltartóztatják. [lefogva tartják] (Róm. 1,18)

Ezért: „Intelek titeket: a Szellem szerint éljetek, és a (hús)test kívánságát ne teljesítsétek. Mert a (hús)test kívánsága a Szellem ellen tör, a Szellem pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek. Ha pedig a Szellem vezet titeket, nem vagytok a törvény uralma alatt” (Gal. 5,16-18) 

A  gyümölcsök mutatják meg, hogy hústesti, vagy szellemi emberek vagytok, hiszen: A (hús)test cselekedetei azonban nyilvánvalók, mégpedig ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás. Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag. patvarkodások, visszavonások, pártütések, bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, önzés, széthúzás, pártoskodás; irigység, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Ezekről előre megmondom nektek, amint már korábban is mondtam, akik ilyeneket cselekszenek, nem öröklik Isten országát.

A Szellem gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény.

 (Más értelmezés szerint: Nem az ilyenek ellen van a törvény)

Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt” (Gal. 5,18-24)

És ezt meg is tudjátok tenni Krisztusban, hiszen: „Benne vagytok körülmetélve is, de nem kézzel végzett körülmetéléssel, hanem a Krisztus szerinti körülmetéléssel, a bűn testének levetése által. A bemerítésben vele együtt eltemettek benneteket, és vele együtt fel is támadtatok az Isten erejébe vetett hit által, aki feltámasztotta őt a halottak közül” (Kol. 2,11-12

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.