2012. szeptember 18.

Ige: Az isteni szeretet


Isten az Ő szeretetét tettekkel bizonyította: Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, [azzal bizonyítja irántunk való szeretetét] hogy [abban az időben] mikor még bűnösök voltunk, Krisztus [már akkor] érettünk meghalt” (Róm. 5,8)

„Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Ján. 3,16)

„Akiben van a mi váltságunk az Ő vére által [árán], a bűnöknek bocsánata [eltörlése] az Ő kegyelmének gazdagsága szerint’ (Eféz. 1,7)

Így teljesedett be a prófécia: „Kicsoda olyan Isten, mint te, aki megbocsátja a bűnt és elengedi öröksége maradékának vétkét?! Nem tartja meg haragját örökké, mert gyönyörködik az irgalmasságban! Hozzánk térvén, könyörül rajtunk; eltapodja álnokságainkat. Bizony a tenger mélységébe veted minden bűnünket! Hűséget mutatsz a Jákóbnak, irgalmasságot Ábrahámnak, amint megesküdtél atyáinknak még az ősidőkben” (Mik. 7,18-20)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.