2013. április 30.

Pásztor Chris: Te Telve Vagy Kegyelemmel


Készítette: József Balogh

Az Úr Jézus Krisztus Kegyelme az Istennek szeretete és a Szent Szellem közössége, mindnyájatokkal. Ámen (2 Korintus 13:14).

A kegyelem a külső visszatükröződése Isten dicsőségének a szellemedben. Az Isten megnyilvánult jóindulata az életedben. Efézus 4:7 azt mondja, „… mindenikünknek pedig adatott a kegyelem a Krisztustól osztott ajándéknak mértéke szerint.” Tehát, te telve vagy kegyelemmel. János 1:16 azt mondja, „És az ő teljességéből vettünk mindnyájan kegyelmet is kegyelemért.” Te befogadtad az Úr teljességét, hogy légy az Ő kegyelmének kifejezője.

A kegyelem a természetfeletti befolyása, ami munkálkodik benned, és annak okozója, hogy mindent, amit teszel, fellendüljön, ez az Isteni képessé tevés, ami növekedést hoz létre, előléptetést, és előmenetelt! Azonban, a fokozata annak, hogy az Isten kegyelme benned kívülre tükröződjön, az tőled függ csupán. Minél jobban betöltöd a szíved az Isten Igéjével, és munkálkodik a Szent Szellem az életedbe, nagyobb kegyelem fog ragyogni kifele.

Te növelheted Isten dicsőségének kifele való visszatükröződését a te szellemedből, olyan kiterjesztését, ami mások számára is nyilvánvaló válik, és annak tanúi lesznek. Lehet, hogy nem leszel képes azt megmagyarázni, de ők dicsőíteni fogják Istent az Ő szépségéért és kiválóságáért, ami megnyilvánul az életedben. A 2 Péter 3:18-ban, az Istennek Szelleme, Péter apostolon keresztül int bennünket, hogy növekedjünk kegyelemben. „Növekedj kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében.”
A szó „nő” a görög „auxano” ami azt jelenti „növekedés” vagy „kiterjesztés”. Más szavakkal, Isten azt akarja, hogy növekedj a kegyelemben és ismeretben a mi megtartó Urunk Jézus Krisztusban. Például, amikor az Úr Jézus gyermek volt, a Biblia azt mondja, Ő „… nőtt (növekedett) és egyre erősebbé vált szellemben, és megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme rajta volt” (Lukács 2:40). Ő növekedett kegyelemben mikor még gyermek volt, és jó indulatot nyert Isten és ember előtt (Lukács 2:52).

Istennek a kegyelme bevonzza a helyes embereket, anyagot, és forrást, amire szükséged van ahhoz, hogy működj az Isten elrendelésében, az életben.
Ünnepeld meg ezt a kegyelmet az életedbe.

Ima
Köszönöm Drága Uram, a te kegyelmed, amely elfogadottá tett engem, jóindulatot hozott, örömet, és előnyt! Előre nyomulok a mai napon, tudatában a bensőmben folyó munkának és a Te kegyelmed külső megjelenésének az életemben, és növekedek az én Uramnak megtartómnak kegyelmében és ismeretében Jézus Krisztusban. Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 2 Péter 3:18 Böv. Bibl.
1 éves bibliaolvasási terv: Lukács Evangéliuma 23:26-49;
II. Sámuel könyve 4-6
2 éves biblia olvasási terv: Márk Evangéliuma 6:14-29;
4 Mózes könyve 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.