2013. április 25.

Belülről kifelé


Készítette: Krisztus Szeretete Egyház


Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arccal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk dicsőségről dicsőségre, az Úrnak Szellemétől. (2Korinthus 3,18)

Gondoltál már arra, hogy az ember Isten egyetlen teremtménye, akinek ruhát kell hordania? Minden más teremtmény a saját „ruháját” hordja. Valamelyiknek bunda, másnak toll, pikkely vagy irha borítja a testét. Ezeket ők növesztik belülről kifelé.
A legtöbben nem ismerik fel, de kezdetben az ember is így öltözködött. Isten képére teremtetett, és ha megnézed az Ezékiel 8,2-t, látni fogod, hogy Isten „derekának alakjától fogva lefelé tűz volt, és derekától fogva fölfelé mint a fényesség, mint az izzó érc.” Ez a tűz az Ő dicsősége, ami a legbelső lényéből sugárzott kifelé.
Teremtésekor az ember is ilyen volt. Isten tulajdon dicsősége borította be, ami a belső lényéből sugárzott kifelé. Ezért egészen addig nem zavarta, hogy meztelen, amíg bűnt nem követett el, és a dicsőség eltávozott tőle.
Tragikus nap volt, amikor az ember elvesztette a dicsőséges „ruháját”. De szeretném, ha tudnál valamit. Nem veszett el örökre. Isten Igéje szerint visszaszerezhetjük.
Tudod, amikor a hitedet Jézus vérébe helyezted, és újjászülettél, Isten dicsősége újra a bensődbe költözött. Lehet, hogy most nagyon el van rejtve, de hidd el, ott van!
A Biblia azt is mondja, hogy amint szemléljük az Úr arcát az Ige tanulmányozása és a Vele való közösség által, amint megújítjuk az elménket, és megértjük, kik vagyunk Krisztusban, úgy kívül is elváltozunk az Ő képére. Ahogy megtanulod meghallani az Ő hangját, és engedelmeskedni annak, úgy fogod tükrözni kívülről is a benned lévő dicsőséget. Lépésről lépésre a benső lényed megnyilvánul kívül is!
Reggelenként ahelyett, hogy a ruhásszekrényedet vizsgálnád, tölts egy kis időt azzal, hogy Jézust és az Ő Igéjét „szemléled”. Engedd, hogy dicsőséges jelenlétébe öltözessen téged. Ha az Ő dicsősége ragyog rajtad, bármit is viselsz, nagyon jól fogsz kinézni!
Igei olvasmány: Zsoltárok 8

Kenneth Copeland

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.