2013. április 25.

Pásztor Chris: Kövesd Isten Tervét Az Életedre Vonatkozóan


Készítette: Zoltan Berki

Mert mi az Ő (saját) alkotásai vagyunk (az Ő keze munkájának), teremtetvén a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyet előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk (élvén egy jó életet, amit Ő előre elkészített és késszé tette a számunkra, hogy éljünk abban) (Efézus 2:10 Bőv. Bib.).

Isten eleve dicsőségre rendelte el az életed. Ő előre eltervezte az Ő célja szerint, egy különleges beosztásra. Neked, mint Isten gyermekének úgy illik, hogy behelyezd magad abba az Isteni tervbe.

Nem szükségszerűen mindenki válik azzá, amivé Isten tervezte. Az a tény, hogy újjá születtél még nem jelenti azt, hogy te betöltötted mindazt a jó munkát, amit Isten tervezett a számodra, mert mindenek után már te egy szabad erkölcsi ügynök vagy. Neked megvan a szabad akaratod, hogy döntéseket hozz, tehát, arra, hogy kövesd Isten tervét az életedre nézve vagy, hogy a saját utadon jársz. De nem bölcs a saját utadat járni, a Biblia ezt mondja „Van oly út mely igaz az ember szeme előtt, de vége a halálnak útja” (Példabeszédek 16:25).

Helyezd be magad Isten tervébe, és határozd el, hogy betöltöd az Ő rendeltetését az életedben. A te felelősséged, hogy járj azon az ösvényen, amit Ő elkészített a te számodra. A Kolossé 4:17-ben észrevehetjük, hogy Pál apostol egy fontos megint egy bizonyos Archippus nevű embert, hogy vigye előre a szolgálatot, amit Ő az Urtól kapott, nos, ez az (Archippus) beteljesíthette, ő nem mondta, hogy a hatalmas Isten majd betölti ezt a számára.

Annak okáért élni az Istentől neked elrendelt sors szerint, és az Ő tervét követni az életedre vonatkozóan, neked kell, hogy legyen jó ismereted és megértésed az Isten Igéjéből. Amikor Jézus megdorgálta a sadduceusokat, Ő azt mondta „Tévelyegtek mivel, hogy nem ismeritek az írásokat…” (Máté 22:29). Ő nem mondta azt, hogy „ti tévelyegtek, mert ez a természetes.” Isten Igéje az Ő bölcsessége és világossága (Példabeszédek 1:20, 23; Zsoltárok 119:130). Amint tanulmányozod és elmélkedsz azon, te bepillantást, irányt és jó vezetést nyersz ahhoz, hogy választani és döntést tudj hozni, amelyek szinkronba vannak
Isten tervével az életedre vonatkozóan.

Ezen kívül, követni Isten tervét az életedben neked meg kell tanulnod átadni magad a Szent Szellemnek, egy állandó közösség által. Ő az, aki rejtélyeket leplez fel és Isteni titkokat fed fel a számodra, és segít abban, hogy felfedezd magad Isten álmában.

Megvallás
Az életemre vonatkozóan Isten elrendelésében járok, betöltöm az Ő álmát-dicsőséget hozván ezzel az Ő nevére. Naponta növekedek Isten Igéjének ismeretében, és az én határozataim és tevékenységeim az Ő bölcsessége által vannak befolyásolva. A Szent Szellemmel való járásom kimagaslóan gyümölcsöző, és Isteni segítséget kapok Tőle amint működöm az Isten tervében
az életemre vonatkozóan.
TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Kolossé 2:6-7; Jeremiás 7:23


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.