2013. április 26.

Dr-Kováts György: Ígéret


Zsolt 33,18-19. Ámde az Úr SZEMMEL TARTJA az Őt félőket, az Ő kegyelmében bízókat, hogy KIMENTSE lelküket a halálból, és az éhségben [is] ELTARTSA őket.

A./ Mit ígér neked?
1./ Szemmel tart.
2./ Kimenti lelkedet a halálból.
3./ Eltart. Gondoskodik rólad. Az éhség idején is. A leglehetetlenebb helyzetekben is.
Mindhármat megígéri.

B./ Kiknek?
1./ Az Őt félőknek.
2./ Azoknak, akik bíznak az Ő kegyelmében.

C./ Van még másik feltétel is?
Nincs. Ennyi.

D./ Miért?
Mert szeret. Mert gondoskodni akar rólad. Mert nem akar elveszíteni. Mert letette az életét érted. Mert megdicsőíti magát. Azt akarja, hogy dicsősége nyilvánvaló legyen ezen a földön.

5Móz 7:6 Mert az Úrnak, a te Istenednek SZENT népe [vagy] te; téged VÁLASZTOTT az Úr, a te Istened, hogy saját népe légy neki, minden nép közül e föld színén.
5Móz 7:7 NEM AZÉRT szeretett titeket az Úr, sem nem azért választott titeket, hogy minden népnél többen volnátok; mert ti minden népnél kevesebben vagytok;
5Móz 7:8 Hanem MIVEL SZERETETT titeket az Úr, és hogy megtartsa az esküt, amellyel megesküdt volt a ti atyáitoknak; [azért] hozott ki titeket az Úr hatalmas kézzel, és szabadított meg téged a szolgaságnak házából, az egyiptombeli fáraó királynak kezéből.
5Móz 7:9 És HOGY MEGTUDJAD, hogy az Úr, a te Istened, ő az Isten, a hűséges Isten, aki MEGTARTJA a szövetséget és az irgalmasságot ezeríziglen azok iránt, akik őt szeretik, és az ő parancsolatait megtartják.

E./ Erre nincs más magyarázat, mint az, hogy SZERETETT. Akarja, hogy megtudd, hogy Ő hűséges. Akarja, hogy megismerd Őt, aki megtartja a szövetséget azok iránt, akik Őt szeretik, és Vele járnak.

F./ SZERET.
„Örökkévaló szeretettel szerettelek téged, azért terjesztettem ki reád az én irgalmasságomat.” (Jer 31,3.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.