2013. április 26.

Isten végtelen türelme


Azért könyörült rajtam, hogy Jézus Krisztus elsősorban énrajtam mutassa meg végtelen türelmét példaként azoknak, akik majd hisznek benne, és így az örök életre jutnak. (1Tim 1:16)

Pál apostolt mélyen érintette, hogy ő, aki a „másik oldalon” volt korábban, vagyis Krisztus nélkül élt, sőt üldözte Krisztus tanítványait, egyszer csak a Vele való találkozás után az „innenső oldalon” találta magát. Ez hatalmas csoda. A meggyőződéses Krisztus-ellenes ember Krisztus elkötelezett, odaszánt életű szolgája lett. Ebben egyrészt Jézus türelmét látta meg, másrészt azt, hogy az ő példája bizonyságtétel Isten kegyelmére, hatalmára és szeretetére egyaránt.

Ismerünk embereket, akik jelenleg nagyon a „másik oldalon” vannak? Nem kell róluk lemondani, nem reménytelen esetek ők sem. Isten előtt ugyanis nincs lehetetlen. Lehet, hogy ezt éppen a te megtérésed is alátámasztja, de azért, hogy ez másokkal is megtörténhessen, imádkoznunk szükséges… 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.