2015. január 4.

Pastor Chris: Gondolj Az Elveszettekre

Készítette: Zoltan Berki

Ezt mondom annakokáért és bizonyságot teszek az Úrban, hogy ti többé ne járjatok úgy, mint egyéb pogányok is járnak az ő elméjüknek hiábavalóságában, Kik értelmükben meghomályosodtak, elidegenültek az isteni élettől a tudatlanság miatt, mely az ő szívük keménysége miatt van bennök. (Efézus 4:17-18)

A fenti nyitóvers felfedi nekünk a hitetlen veszélyes sorsát. Szellemi sötétségben van és elidegenedett, azaz el van vágva Isten életétől. Az Efézus 2:3 inkább úgy hivatkozik rájuk, mint a harag gyermekeire. Ez azt jelenti, hogy ezek a gyermekek Isten haragjára vannak rendelve. Bárki számára szörnyű ez az állapot! Az Efézus 2:12 úgy utal rájuk, mint “reménytelenek és Isten nélkül valók ebben a világban.”

Évekkel ezelőtt, amikor még diák voltam az egyetemen, olvastam ezt a részt a Szentírásból és ez elgondolkoztatott. Azok az egyetemista diákok jártak a fejemben, akik Isten nélkül élnek, és azt gondoltam, “Drága Uram, hogy élhet valaki ilyen sötétségben? Hogy tudnak este lefeküdni és másnap Isten nélkül élni?"

Hajtott az együttérzés, a könyörület és elkezdtem közbenjárni értük: "Ó, Istenem, ne hagyd, hogy meghaljanak és pokolra jussanak anélkül, hogy Krisztust befogadnák! Segíts, hogy elérjem őket, és beszéljek nekik Jézusról,” így imádkoztam. Kényszerítve éreztem magam, hogy beszéljek nekik Jézusról, mert semmi sem lehet kárhozottabb annál, mint Jézus nélkül, reménytelenül élni ezen a világon!

Ezért kellene gondolnod a barátaidra, a rokonaidra, a munkatársaidra, a szomszédaidra és a társaidra, akik nem születtek újjá. Ők reménytelenül vannak ebben a világban, Krisztus nélkül. Nem engedheted meg nekik, hogy Isten nélkül éljenek, egyre messzebbre és messzebbre sodródva a sötétség szakadékába. A helyzeteik reménytelensége kényszerítsen arra, hogy közbenjárj értük. Imádkozz, hogy jussanak át a sötétség uralmából és a Sátán hatalmából az Isten fiainak dicsőséges szabadságába. Lehet, hogy csak neked van lehetőséged arra, hogy az Evangéliummal megérintsd az életünket. Ezért prédikálj nekik és tanítsd őket az Igére. Mondd el nekik, hogy Isten annyira szerette őket, hogy elküldte Jézust, hogy meghaljon értük (János 3:16).

Járulj hozzá a léleknyeréshez az időddel, az energiáddal és a forrásaiddal. Ismerjenek téged az Úr, az Ő Evangéliuma és az emberi lelkek iránti szenvedélyedről.

Ima

Drága Atyám, köszönöm, hogy felvilágosítottál az áldott Igéden át minden lélek értékéről. Imádkozom mindenkiért, aki még nem üdvözült, a barátaimért, a rokonaimért, a kollegáimért és a társaimért, hogy átjussanak a sötétségből a világosságba, a Sátán hatalmából Istenhez forduljanak, és váljanak a Te igazságod részeseivé, a Jézus hatalmas Nevében. Ámen.


TOVÁBBI TANULMÁNYOK: : 2 Péter 3:9; Márk 16:15





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.