2015. január 25.

Kenneth Hagin: AZÉRT JÖTT, HOGY KIJELENTSE ŐT

Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, aki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt.
- János 1,18.

Jézus tudatában volt ennek, és kellőképpen értékelte földi küldetésének ezt a részét: Kijelenteni az ő Atyjának valóságos természetét!

Egyszer egy híres Biblia-tudós azt mondta a megtestesüléssel kapcsolatban: Tudjuk, hogy Isten olyan, amilyennek megláttuk Jézusban. Ő a Krisztushoz hasonló. Ha pedig olyan, akkor Ő jó és bizalomra méltó Isten".

Ha az a szív, amely az univerzum mögött áll, olyan, mint az a gyengéd szív, amely megtört a Kereszten, akkor az övé lehet a szívem, minden feltétel és fenntartás nélkül.

Semmi magasztosabbat nem tudok mondani Istenről, mint hogy ő bizonyára úgy él, mint a Krisztus.... Különös: egy ember élt közöttünk, és amikor Istenre gondolunk, úgy képzeljük el, mint ezt az embert, mert ha Isten más lenne, nem is lehetne jó.

Átruházhatjuk Istenre Jézus minden egyes erkölcsi tulajdonságát, anélkül, hogy elveszítenénk vagy leértékelnénk Istenről kialakult képünket. Ellenkezőleg, azzal, hogy így gondolunk Istenre, ahogy Jézus lefestette őt, felmagasztaljuk Istenről alkotott képünket.

Mindazok, akik megpróbáltak másféle módon gondolni Istenre, lealacsonyították és szegényessé tették a Róla kialakult képeket.

Megvallás: Jézus kijelentette nekem az Atya Istent. Én tudom, hogy Isten milyen- ő olyan, mint Jézus! Ő jó Isten! És én bízom Őbenne.

/Kenneth Hagin Hitünk tápláléka napi adagokban/




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.