2015. január 23.

Ige: Az Úr - beteljesült - ígérete

„Ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr, és támasztok Dávidnak igaz magvat, igaz sarjat, és uralkodik, mint király, és bölcsen cselekszik és méltányosságot, és igazságot cselekszik e földön… és ez lesz az ő neve, amellyel nevezik őt: Az Úr a mi igazságunk!” (Jer. 23,5-6)

Mert: „Nem töröm, és nem szegem meg az én szövetségemet, és ami kijött az én számból, el nem változtatom, és meg nem másítom. Megesküdtem egykor az én szentségemre: vajon megcsalhatnám-e Dávidot? Nem fogok hazudni Dávidnak. Az ő magva örökké megmarad, és az ő királyi széke olyan előttem, mint a nap. Megáll örökké, mint a hold, és bizonyos, mint a felhőben lévő bizonyság. Szela” (Zsolt. 89,35-38)

Mert az Úr azt ígérte Dávidnak: „És állandó lészen a te házad, és a te országod mindörökké tiéd lészen, és a te trónod erős, és szilárd lészen mindörökké” (2 Sám. 7,16).

 „És királyként uralkodik a Jákób házán mindörökké; és az ő királyságának, országának, és uralkodásának vége nem lészen!* (Luk. 1,33)

*A próféták már előre jelezték ezt: „Hatalom, dicsőség és királyi uralom adatott neki, hogy mindenféle nyelvű nép és nemzet őt tisztelje. Hatalma az örök hatalom, amely nem múlik el, és királyi uralma nem semmisül meg” (Dán. 7,14)

„És a sántát maradékká teszem, mert meg fognak maradni, a gyengét, és az elszélesztettet pedig erős nemzetté, és az Úr uralkodik rajtuk, és fölöttük a Sion hegyén mostantól fogva mindörökké” (Mik. 4,7)

És: „Az Úr a mennyekbe helyeztette az ő székét és az ő uralkodása mindenre kihat, az Ő királyi hatalmával mindenen uralkodik” (Zsolt. 103,19)

„Megismertetve az emberekkel az ÚR hatalmas tetteit, országa ragyogó, fényes dicsőségét. A te országod örökre fennálló ország, és a te uralkodásod nemzedékről nemzedékre tart” (Zsolt. 145,12-13)

Az apostolon keresztül nyer kijelentést, hogy kiről szóltak az előző próféciák: „Ámde a Fiúról így szól: A te királyi széked, a te trónusod, óh Isten örökkön örökké megáll. Igazságnak pálcája a te országodnak királyi pálcája” (Zsid. 1,8).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.