2015. január 27.

Pastor Chris: A Hited Győzedelmeskedjen.


Készítette: Zoltan Berki

 Mert mindaz, ami az Istentől született, legyőzi a világot; és az a győzedelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk (1 János 5:4).

Sok negatív információ van ma a világban, melyek félelmet csepegtetnek azok szívébe, akiknek nincsenek gyökereik és alapozásuk az Igében. Az Úr Jézus erre utal a Lukács 21:25-26- ben, amikor leírja a kor végének néhány jelét. Azt mondja, "...lesz...szorongás a kétség miatt, mikor a tenger és a hab zúgni fog; Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, amik e föld kerekségére következnek..."

A Lukács 18:8-ban feltesz egy elgondolkodtató kérdést "...az embernek Fia mikor eljő, avagy talál-é hitet e földön?"

Álld meg a helyedet a hitben, a világban lévő kihívásoktól és nehézségektől függetlenül. Tagadd meg azt, hogy feladd vagy engedj az élet elnyomásának. Azt mondja az Ige az Efézus 6:13- 16-ban, "...mindeneket elvégezvén megállhassatok. Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába, És felsarúzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével; Mindezekhez fölvevén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok."

A hited pajzsával megvan a belső képességed, hogy teljesen megsemmisítsd az ellenség összes (nem csak néhány) tüzes nyilát. Amikor hozzád vágja a félelem nyilát, jelentsd ki, "megtagadom, hogy féljek, mert a Nagyobb bennem él!" Ha ez a betegség nyila, mondd, "megtagadom, hogy beteg legyek, a testem a Szent Szellem temploma!"

Kiképezheted a hitedet, hogy bármit elérj. Például az anyagi életed területén, megnézheted magad, ahogy egyik szintről a másikra növekszel. Képzeld el, ha a hited megcselekvésében azt mondod, egy héten belül meg kellene kapnod egy bizonyos pénzösszeget, de csak egy hónap elteltével kapod meg; ne érezd rosszul magad. Ehelyett mondd azt, "Legközelebb majd időben megkapom." Ilyenkor szánj több figyelmet az Ige tanulmányozására, az azon való elmélkedésre, és minden adandó lehetőségnél cselekedd meg a hitedet. Így képezheted a hitedet, hogy növekedjen és nagyobb dolgokat érjen el.
Ez nem csak a pénzügyeidre alkalmazható, hanem életed minden területére. Képezheted a hitedet az Igével, hogy szembeszálljon minden rosszal és az élet csapásaival.

Megvallás
Drága Uram, köszönöm, hogy a hitem a győzelem, mely legyőzte a világot. Ahogy a mai napon bebizonyítom a hitemet, a körülmények m e g h a j o l n a k n e k e m ; az akadályok elhárulnak, természetfeletti sikerben és jólétben járok. Gyakorlom a hitemet a betegség, a szegénység, a gyengeségek, a bukás és a világ elemei felett, a Jézus Nevében. Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.