2015. január 22.

Kenneth E. Hagin: Hajtsd a füledet – I/3. rész

Az Ő - Isten - akarata kell hogy legyen a gyógyulás a gyermekei életében, ha nem az lenne, akkor Isten Igéjének meg kellene mutatni, hogyan tudunk Isten akarata ellenére meggyógyulni. Ez kell hogy legyen Isten akarata, különben nem adta volna az Igéjét. Ehelyett azt mondja: „hajtsd a füleidet a beszédeire.” Ha Isten ezt akarja, miért ne akarnánk mi is? Az embereknek lehet rossz képük is Róla, torzított jellemű Istent látnak sokan. De ha az Igében keresik az Ő karakterét, akkor már helyes képet kapnak. „Hajtsd a füleidet az én beszédeimre, mert élet az mindazoknak, akik ezt teszik, és egészség egész testüknek.”

Néhány éve Új-Mexikóban prédikáltam egy helyi gyülekezetben, ahol a feleségemmel voltunk. Szombat este a teljes evangéliumi üzletemberek összejövetelén beszéltünk, vasárnap pedig egy hit-szemináriumot kezdtem el, ami öt napig tartott. Előtte néhányan összejöttek imádkozni, s mi is odatartottunk a feleségemmel, amikor egy hölgy megállított minket. Mondtuk, hogy sietünk az imaalkalomra, és máris késésben vagyunk, mert betegeknek szolgáltunk eddig. A hölgy így velünk lépést tartva újságolta el, hogy 47 éves, és ma van először életében egy új cipő a lábán.

Ezt különbözőképp lehetne értelmezni, akár így is: „szegény asszony, mostanra engedhette meg magának, hogy új cipőt vegyen…” Sok gondolatod támadhat ugye? De a hölgy folytatta: „én nyomorék lábbal születtem. Egész életemben csak az egyik lábamra tudtam normális cipőt venni, de soha nem tudtam egy párat. A másik ugyanis olyan torz volt, hogy speciális cipőre volt szükségem. A nyomorék lábam rövidebb volt és el is volt deformálódva.” Majd így folytatta: „soha nem gondoltam, hogy meggyógyulhatnék, de valaki adott egy tanítássorozatot kazettán.” (Amit mi Hit-sorozatnak neveztünk el.) A hölgy hozzátette: „teljes evangéliumi gyülekezetben nőttem fel, de soha nem volt arról szó, hogy meg tudok gyógyulni. Ám meghallgattam a kazettáidat, és először az Igék semmit sem jelentettek számomra. De újra és újra és újra meghallgattam őket.” Hat hónappal később, miután naponta meghallgatta azokat, vagy másképp: hat hónappal azután, hogy fülét Isten Igéjének a hallgatására adta oda, meggyógyult! A hölgy azt mondta, soha senki nem imádkozott érte, pedig a gyülekezetben rendszeresen imádkoztak a betegekért - „senki sem helyezte a kezét rám, sőt, még magamért sem imádkoztam.”

Ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy ne kérjetek imát, vagy ne imádkozzatok a gyógyulásotokért, hiszen a Biblia tanít erre minket. De a Példabeszédekben azt mondja Isten: „hajtsátok a fületeket az én beszédeimre, tartsd meg a szíved közepén, mert életük ez azoknak, akik hallgatják és egészség.” Itt nincs egyetlen utalás sem arra, hogy imádkozni kellene. Természetesen Isten nagyon sokszor az imádra is válaszol - a te szinteden - , csak azt szeretném mondani, hogy ebben az Igében egy szó nem szerepel az imáról.

Ennek a hölgynek az életében valósággá vált ez az Ige. A fülét Isten szavának hallására adta, szemét nem távoztatta el tőle, szíve közepébe rejtette, és így élet lett a számára és egész testének egészség. Tehát hat hónap kitartó hallgatása a tanításoknak - semmi mást nem tett, mint négy órát hallgatta ezeket - s mi történt? Nőtt benne Isten Igéje. Érted már? Láttunk már csodákat, s azt várjuk, hogy hasonló módon történjen a mi életünkben is. S meg is fognak, mert ez is Isten Igéje.

De ez az Ige mindig működik!

Nem tudom neked garantálni, hogy egy gyógyító összejövetelen meg fogsz gyógyulni, mert a Szent Szellem adja az ajándékait, ahogy akarja. Nem tudom most sem, hogy a gyógyítás csodája ma megtörténik-e. Az 1 Korinthus 11:12 alapján: „ahogy a Szellem akarja.” Azt sem tudom garantálni, hogy különleges hit alapján fogsz meggyógyulni, bár néha így történik, de nem tudom garantálni. Mert az 1 Korinthus 11:12 alapján a Szent Szellem kilenc megjelenését Ő határozza meg. De azt tudom garantálni, hogy Isten Igéje mindennap képes működni az életedben! Számíthatsz rá, mert Isten áll a Biblia minden egyes szava mögött - s Ő mondja, hogy figyelmezz az Igére.

Mi történt volna, ha ez a hölgy három hónapig hallgatja a tanítást, és utána abbahagyja? És mi történt volna, ha hat hónap után sem lett volna eredmény? Abbahagyta volna? De ő azt mondta: hat hónap után nem imádkoztam, és senki sem imádkozott értem, a lábam egyszer csak, egyik pillanatról a másikra normális lett, olyan, mint a másik. 46 éves korában mindkét lába egészséges volt! Ha azt mondod: „ó, ez számomra úgysem működne!” - akkor felejtsd el.

Megnéztük a feleségemmel a lábát, és teljesen normális volt mindkettő. Elfogadtuk hát a bizonyságát. De nem tudom, te hogy vagy, én szeretek utánanézni a dolgoknak. A hölgy mondta nekem: „egyik barátod, akiről említést tettél a prédikációban, pásztorom volt korábban.” A találkozásunk után felhívta a feleségem ezt a bizonyos pásztort, és ahogy megemlítette a hölgy nevét, az rögtön rávágta: „akinek az egyik lába nyomorék, arról beszélsz, ugye?” A feleségem mondta: „már nem az, meggyógyult.” A vonal másik végén a pásztor erősítette: de bizony nyomorék, már így született.” Tehát a bizonyságtevés helyes volt, láttuk a teljesen egészséges lábait. Hogyan történhetett ez meg?

Félre ne értsetek, nem beszélek a Szent Szellem csodái ellen. Most nyáron Philadelfiában tartottunk egy összejövetel sorozatot, első alkalommal négy tolószékes ember ült a színpad előtt. Hirtelen a Szent Szellem kenete jött rám, a különleges hit kenete, amit a Szent Szellem abban a pillanatban megadott. Azt mondta, mutassak rá az egyikükre. Ezt tettem, s mondtam az illetőnek: „amikor még egyszer rád mutatok, ki fogsz szállni a tolószékből” - és így is történt. A másik három hölgy felé nem így szolgáltam, mert a Szent Szellem a csodák megjelenését adja, ahogy akarja. Tudtam hármójukért hittel imádkozni, akik ezt elfogadták, és meg is gyógyultak.

Ezt azért mondtam, hogy illusztráljam a különbséget. Keresztényként az jelenthet problémát, hogy mivel láttunk már ilyet, a saját életünkben is hasonló módon akarjuk a csodát. De az vagy megtörténik, vagy nem. Ám Isten Igéje mindig működik! Ezért tanítjuk folyamatosan azt, és hangsúlyozzuk, hogy az emberek hajtsák a fülüket rá. S garantálom, hogy ennek csoda-eredménye lesz. Ezért a nyomorék hölgyért nem kellett imádkozni, mert egyszerűen helyreállt a lába. Nem csoda által, nem a gyógyítás ajándéka által, nem is különleges hit által, hanem hat hónapi Igehallgatás után. Elmondta: „lassan kezdett el a szívemben érni az üzenet, nem hirtelen, hanem fokozatosan növekedett a hit, míg végül a gyógyulás teljesen természetessé vált a számomra.” Pusztán azért gyógyult meg, mert hallgatta, amit Isten mondott. Nem ez az egyedüli módja, hogy valaki meggyógyuljon, de ez a legbiztosabb módja. Ha ezt teszed, mindig az úton maradsz.

John G. Lakes mondta, aki pünkösdi volt: „nagyon sokszor történik azonnali gyógyulás velünk, de az emberek utána elmennek, és el is felejtik. A kilenc leprásból csak egy ment vissza megköszönni. De ha fokozatosan gyógyul meg, aki hitben jár, egyre jobban és jobban lesz, ráadásul egy nagy szellemi leckét is megtanul - s ez egész életében működőképes lesz. Köszönjük Uram a Te Igédet!

(Megvallás: Isten Igéjére hajtom a fülemet, mert az Ő Igéje, szavai élet mindazoknak, akik megtalálják azt, az Ő Igéje élet a számomra, és az Ő szavai egészség egész testemnek a fejem búbjától a talpamig. Isten Igéjében járok, tehát így életben járok, és egészségben, Isten Igéjében járok, az dolgozik bennem, s ez az Ige egészséget eredményez, és gyógyulást. Mg vagyok gyógyulva, tele vagyok élettel, egészséges vagyok, azért mert Isten Igéjében járok, és az mindig működik bennem.)

Annyira izgalmas az Igét olvasni, nagyon fontos számomra ez a fajta gyógyulási mód, mert én is így gyógyultam meg. Tudtam, hogy soha nem játszhatok a velem egykorúakkal - 17 éves koromig. Láttam őket, ahogy szaladgálnak, nevetgélnek, az én gyerekkorom soha nem volt normálisnak mondható, ráadásul végül ágyhoz kötött lettem tizenhat évesen. Több hónapig, tizenhat hónapig feküdtem. Tudom mit jelent, amikor valaki önállóan soha nem tud semmit tenni, mindig rá van szorulva valakire, még étkezésben is. Mintha egy barlangba lennél zárva, borzalmas érzés, szinte lehetetlen leírni.

Emlékszem, milyen, mikor nappal azt kívánod, bárcsak éjjel lenne, éjjel pedig azt, bárcsak nappal. Emlékszem, öt orvos is lemondott rólam: „ennek a fiúnak meg kell halnia.” - jelentették ki. Odakint ragyogó nappal volt, de a szobámban sötétség és halál. Emlékszem, megkérdezték tőlem: „milyen éneket énekeljünk a temetéseden?” Hála Istennek voltam így - de csak VOLTAM! Halleluja!!! Dicsőség Istennek!

Ott voltam, amikor a fény betört az életembe, mert az Ő Igéje fényt ad. Addig azonban nem tud betörni a szívedbe, míg a füledet nem hajtod az Igére. Mert Isten Igéje ad fényt. Sokan nem is tudjátok elképzelni ezt a helyzetet. Már ismertem a Márk 11:24-et korábbról, mielőtt betegágyba kerültem volna. Emlékszem, éjszakánként azt vártam, hogy meghaljak. S mikor mindenki más is ezt várta, emlékszem, ezt az Igét ismételgettem. Nem egyszer egész éjszaka ismételgettem ezt az Igét, több ezerszer elmondtam, mielőtt meggyógyultam volna. Egész éjszakákat imádkoztam a Márk 11:24 ismételgetésével. De hála Istennek, a fény végül betört az életembe. Egész testem egészséges lett.

Mondhatod: „Könnyű neked, Isten elhívott, hogy az Igéjét prédikáld.”
Nem ezért gyógyultam meg, hanem mert az Ő Igéjére hajtottam a fülemet!

Fordította: Orbán Tibor




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.