2014. október 8.

Pásztor Chris: Párosítsd A Reményt Hittel És Szeretettel.

Készítette: Zoltan Berki

Mert nékünk is hirdettetett az evangélium, miképpen azoknak: de nem használt nékik a hallott beszéd, mivel nem párosították hittel azok, akik hallották (Zsidó levél 4:2).

Isten Igéje reményt, hitet és szeretetet ad. Amikor az emberek Isten Igéjét hallják, először is reményt kelt. Azonban a remény nem elegendő. A remény csak egy képet fest eléd, a lehetőségek képét; megmutatva azokat az áldásokat, amelyek Isten Igéjének megcselekvésével elérhetők a számodra.

Másfelől, a hit az emberi szellem válasza arra a reményre, amelyet Isten Igéje hozott létre. Amíg a szeretet pedig annak a módja, ahogyan arra reagálsz, amilyen módon élsz az Isten által adott Igével. Amikor Isten Igéje reményt kelt benned, akkor lehetőséged van arra, hogy azt hittel és szeretettel párosítsd, egyesítsd, hiszen ez teremti meg az Isten akaratában lévő sikeredet. Ha nem párosítod azt hittel, akkor más eredményt kapsz.

Például az Ószövetségben Sára, Ábrahám felesége hallotta Isten szavát, miszerint Ábrahámmal nemsokára gyermeket kapnak (1 Mózes könyve 17:16). De ekkor Sára nem párosította a halott Igét hittel. Így saját módszerével próbálta Isten ígéretét megvalósítani, és hozzáadta Hágárt, a szolgálóleányát, Ábrahámhoz, hogy végre fiú születhessen. Az Ige reményt adott neki, de Isten a hitet is megkívánta tőle. A dolgok azonban nem úgy sikerültek, ahogyan várta. Hágár fiat szült Ábrahámnak, Izmaelt, de Isten nem ezt az eredményt akarta. Sára az elért eredmény következtében hamarosan frusztrálttá és szomorúvá vált. (1 Mózes könyve 21:9).

Ne kíséreld meg Isten dolgait a magad módján megvalósítani vagy ”segíteni” Istennek az Ige megvalósításban. Az Úr soha nem hibázik vagy okoz csalódást. Azonban elvárja Tőled, hogy az Igét hittel párosítsd és szeretetben járj, mert a hit szeretet által cselekszik.

Ima

Drága Atyám, ahogyan ma tanulmányozom az Igédet, a szellemem megvilágosodik, hogy felismerjem azt az ösvényt, amelyen járnom kell. Kijelentem, hogy az erő és a dicsőség, Valamint a Királyságod dicsőséges valósága lelepleződik előttem, ahogyan a Szent Szellemmel és az Igéddel járok a mai napon is, a Jézus nevében!


TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Jakab levél 1:3; 1 Korinthus levél 13:13; Galata levél 5:6

1 éves biblia olvasási terv: Lukács evangéliuma 4:14-44; 5 Mózes könyve 22-24

2 éves biblia olvasási terv: Róma 2:1-11; Zsoltárok könyve 90



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.