2014. október 29.

Pásztor Chris: Benne Lakozni

Készítette: Jager Géza

Uram, te voltál nékünk hajlékunk nemzedékről nemzedékre (Zsoltárok 90:1).

Ezekben a napokban és korban, amikor olyan sok a probléma és a krízis, a gonosz világszerte elsöprően terjeszkedik, sokan azon gondolkodnak, “Van remény? Isten még mindig védelmez; még mindig gondoskodik rólunk?” Először is, mint Keresztények, mi győztesek vagyunk és nem áldozatok; az Úr Jézus biztosított minket arról, hogy noha szembesülhetünk krízissel és megpróbáltatásokkal a világban, Benne békénk, biztonságunk és védelmünk van (János 16:33).

Amikor tanulmányozod a Zsoltárok 91. fejezetet, megérted Isten isteni tervét az Ő gyermekeinek a háborgó világban. Az első vers nagyon inspiráló, azt mondja, “Aki a Felségesnek rejtekében lakozik, a Mindenhatónak árnyékában nyugszik az.” Itt a Szellemben való elhelyezkedésedről beszél; a lakóhelyedről; Benne lakozol. Ezért vagy az árnyékban, azaz a takarásában és védelmében a Mindenhatónak.

Fontos, hogy egy kicsit többet érts meg abból, hogy “a Felségesnek titkos hajlékában lakozni” Hol van a Felséges titkos hajléka? A következő versben (Zsoltárok 91:2) ezt ragadja meg: “Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem; ő benne bízom.” Ez azt jelenti, hogy Ő, az Úr, az a titkos hajlék, mert Ő a te oltalmad és várad. Ennek megfelelően, a Felséges titkos hajlékában lakozni annyit tesz, mint Istenben lakozni!

Az Új Szövetségen át, Pál Apostol elmondja nekünk a Szellem által, hogy, “...ha valaki Krisztusban van, új teremtés az...” (2 Korintus 5:17). Figyeld meg az aláhúzott részt, “Krisztusban” ami megmutatja nekünk, hogy Krisztus az a titkos hajlék; Krisztus az a lakhely. Krisztusban lenni annyit tesz, mint a Felséges titkos hajlékában lakozni. Krisztus egy személy – az ember Krisztus – de Krisztus egy helyi is Istenben. Ezért tagadd meg a félelmet. Védelmezve vagy a bajtól, a gonosztól és a pusztítástól, mert Benne lakozol. Benne élsz, mozogsz és Benne van a lényed. “Elesnek mellőled ezeren, és jobb kezed felől tízezeren; és hozzád nem is közelít” (Zsoltárok 91:7).

Ima

Drága Atyám, köszönöm a Szellemed dicsőséges jelenlétét bennem és körülöttem, és a boldogság mennyei légkörét, mely körülvesz. Köszönöm az isteni jelenlétedet, mely megóv engem a bajtól, és megvéd a gonosszal és az erőszakkal szemben, a Jézus Nevében. Ámen.

További tanulmányok: Ézsaiás 43:2; János 16:33



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.