2014. október 22.

Ige: Szolgáljuk az Urat!

Isten ma is: „Azon munkálkodik, hogy legyünk mi magasztalására az Ő dicsőségének, szolgáljunk hát felsége dicsőségére, akik előre, reménykedtünk a Krisztusban” (Eféz. 1,12)  

*Péter apostol így prédikál Jeruzsálemben a Szent Szellem kitöltésekor: „Ti vagytok a prófétáknak és a szövetségnek fiai, melyet Isten szerzett a mi atyáinkkal, mondván Ábrahámnak: És a te magodban megáldatnak a földnek nemzetségei mindnyájan” (Csel. 3,25)

Pál apostolon keresztül pedig kijelenti a Szent Szellem, hogy az Ábrahámnak tett ígéret kinek szól: „Az ígéretek pedig Ábrahámnak adattak és az ő magvának. Nem mondja: És a magvaknak, mint sokról; hanem mint egyről. És a te magodnak, aki a Krisztus” (Gal. 3,16)

És a Krisztus testének, mert: „Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök” (Gal. 3,28-29)

 Így kell dicsőíteni, és hívni az embereket Hozzá: „Zengjétek dicső nevét, dicsérjétek dicsőségét! Mondjátok Istennek: Mily csudálatosak a te műveid: a te hatalmad nagy volta miatt hízelegnek néked ellenségeid. Az egész föld leborul előtted, és énekel neked, énekli neved dicséretét. Jöjjetek és lássátok az Isten dolgait; csudálatosak az ő cselekedetei az emberek fiain” (Zsolt. 66,2-5).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.