2014. július 2.

Dr-Kováts György: ÁTMENTÜNK-9.

1Jn 3,14.
Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük a mi atyánkfiait. Aki nem szereti az ő atyjafiát, a halálban marad.

A szeretet az élet. Az örök élet a szeretet élete. Ha ott van benned, szeretsz. Nagyon. Felemelő módon. Úgy, hogy jó melletted lenni.
Gondoltál arra, hogy akiben ott az örök élet – és működik, a benne levő szeretet által, érezhetően, tapasztalhatóan – azzal jó együtt lenni?

A régi természet – az önző, a maga körül forgó, a morgó, az elégedetlen, a zúgolódó, haragvó – hajlamos ismét felütni a fejét. De az új élet, ha engeded, uralomra jut. Ellene állsz a gonosz természetnek, a réginek, halálba adod, és az új természet, az örök élet, amit Istentől kaptál, és ami onnan, a mennyből kapja mindig a szeretet-töltetet, ez az új természet győzelemre van rendelve. Győzni is fog minden mogorvaság, önzés felett, és kiárad a szeretet körülötted. Lehet, hogy eleinte újra és újra bocsánatkérésben látszik majd meg – az alázat, ami a bocsánatkéréshez kell, is a szeretet munkája benned – de ahogy engeded, és ahogy az új élet, a szeretet egyre többször nyer teret benned, olyan ragyogással fog körülvenni téged, hogy jó érzés lesz majd ott lenni körülötted. Elhiszed? Ez a valóság.


Azt mondta valaki tegnap – „azóta, hogy újjászülettem, minden napom karácsony” – és sugárzó tekintete, kedves mosolya, és derűje, aláhúzta szavait. S az a tény is, hogy tizenhat éves fia az elmúlt héten átadta életét az Úr Jézusnak, szintén bizonyítja ezt. Tudod, aki több mint huszonöt éven át alkoholista és gyógyszerfüggő (rivotril!) volt, s egyik hétről a másikra megszabadul, akinek gondolkodása gyökeresen elkezd megváltozni, s a félelem helyett a szeretet költözik be mindennapjaiba, a szeretet ragyogását adja tovább. S ezt látják mások, és jó mellette lenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.