2014. július 26.

Joseph Prince: Mindig emlékezz rá, hogy Isten szeretett gyermeke vagy!

3,22 leszállt rá a Szentlélek galambhoz hasonló testi alakban, és hang hallatszott a mennyből: "Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm." (Lukács)
Rögtön azután, hogy Jézus bemerítkezett, a Szent Szellem a pusztába vezette Őt, ahol megkísértette az ördög. Az ördög ezt mondta Jézusnak:

 „Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré” (Máté 4:3). Ne felejtsük el, hogy Jézust ezekkel a szavakkal erősítette meg és igazolta az Atya: „Te vagy az én szeretett Fiam.” Néhány évvel ezelőtt, amikor ezt a részt tanulmányoztam, Isten megnyitotta a szemem, és megmutatta, hogy egy szót kihagyott az ördög, mégpedig azt, hogy „szeretett”. A kígyó ezt a szót ravasz módon kihagyta!

Így működik a kísértő, hiszen ő mégsem emlékeztethet arra, hogy te Isten szeretett gyermeke vagy. Abban a pillanatban, ahogy emlékeztetnek a valódi identitásodra, arra, hogy Isten szeretett gyermeke vagy Krisztusban, a próbálkozása kudarcra van ítélve. Nem csoda hát, hogy a gonosz próbálja megrabolni a hívőt attól, hogy úgy nézzen magára, mint aki Isten szeretett gyermeke. Ne dőlj be a trükkjének. Emlékeztesd magad ma is, és minden nap, hogy Isten szeretett gyermeke vagy!

Joseph Prince
Magyar fordítás: ahitatok.hu

http://www.ahitatok.hu/joseph-prince/253-mindig-emlekezz-ra-hogy-isten-szeretett-gyermeke-vagy.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.