2014. július 27.

Dr-Kováts György: ÉLETNEK KÚTFEJE-2.

Van az életnek „kútfeje”. Van forrás, ahonnan meríthetsz, ha életet akarsz.

Péld 14,27.
Az Úrnak félelme az életnek kútfeje, a halál tőrének eltávoztatására.

Az élet dolgozik. Van, amikor a biológiai életben is meglátod, milyen hatalmas. Nehéz, súlyos sebesülések, betegségek idején látszik meg, milyen hatalmas ereje van. „Csakazértis” élni akar, túl akar élni, helyre akar állni, meg fog gyógyulni. Az élet dolgozik. Egy érpálya elzárul – kialakul egy új út, „beüzemelésre kerül” egy másik szakasz. Az élet tovább folytatódik. Sok olyan pontja van az orvostudománynak, ahol az őszinte orvos csak áll, és néz. Azt mondja: „az orvos kezel – a természet gyógyít”. Ha hívő, akkor nem a „természetre” mondja, hanem Istenre. „Isten gyógyít.”. Mert a mi Teremtő Istenünk az élet Ura. Őtőle, Őáltala és Őreá nézve vannak mindenek. Ő teremtette meg az élővilágot, és bármilyenné lett a bűneset – a lázadás – folytán, még mindig Róla beszél. Az élet sokféle változata, megjelenése, és munkája. Az a csodálatos alkalmazkodás, ami a környezethez szükséges, hogy „tovább éljen”, hogy „túléljen” – még mindig az élet Uráról beszél. Az éled dolgozik. Még a biológiai élet is.

Mennyivel inkább a mennyei, az örök élet. Az „új élet”, ami az Újszövetségben jött el hozzánk, az Úr Jézus kereszthalála útján. Azt mondta: „aki eszi az én testemet és issza az én véremet, örök élete van annak”… „énbennem lakozik, és én is abban”. (Jn 6,54-56.) Ő maga az örök élet forrása. Ő a „kútfő”, Akitől az örök élet származik. Az ördög sokat hazudott és hazudik az örök élettel kapcsolatban is. Van, akiknek letagadja, van, akiket keleti misztika felé vonz, hogy onnan reméljék. Van, akiknek testi rendszabályokat, étkezési útmutatásokat ad, hogy ebből merítsék „szellemi” életüket. Bármit, csak ne Jézust. Hazudik, mint ahogy mindig is hazudott. Jézus az egyetlen, Akitől örök életet kaphatsz. Ő az egyetlen, Aki meg tud erősíteni az örök életben. Ő az örök élet kútfeje, forrása. Tőle származik, Benne van, személyesen, Tőle kaphatod meg, és Ő az, aki meg tudja benned erősíteni az örök életet. Ő az élet forrása.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.