2013. július 8.

Munkába állított hit (1)

...hited megtartott téged." (Lukács 17:19)

Annyira belemerülünk abba, amit látunk, hallunk és érzünk, hogy a természetes érzékszerveink körén belül mûködünk, ahelyett, hogy a szellemi érzékenységünket használnánk. Titeket pedig Isten hatalma õriz hit által..." (1Péter 1:5). A hited az, ami mozgásba hozza Isten hatalmát.

Mielõtt egy kõbõl gyémánt lenne, csupán egy darab szén, hatalmas nyomásnak kitéve. A Biblia azt mondja: a megpróbáltatások fogják megmutatni hitetek valódiságát" (1Péter 1:7 NLT). A megpróbáltatás nem csupán erõsen igénybe veszi a hitedet, de megmutatja annak mélységét is. Igazából nem sokat tudsz a hitedrõl akkor, amikor minden számlád be van fizetve, tested egészséges, gyermekeid rendesen viselkednek, és házasságod sértetlen. Amikor azonban elszabadul a pokol, te pedig Istenben bízol, hogy át tud vinni rajta, akkor tudod, hogy van hited.

Néha úgy érezzük, hogy jobban vagyunk lelkileg, mint valójában. Az ellenség azonban nem hagyott fel a támadással, csupán a természetes világból a szellemi világba helyezte át a hadszínteret. Támadja az elmédet, a pihenésedet, a békességedet, az érzelmeidet és a gondolatvilágodat. Mit tehetsz ilyenkor? Emeld fel a hit pajzsát, amely megállít minden tüzes nyilat. Fogd kezedbe a Szellem kardját, amely Isten Igéje, és használd az ellenség megfutamítására (ld. Efezus 6:17)!

Állítsd munkába hitedet! Mondd: Ami sok, az sok!" - és kezdd el visszavenni, amit az ellenség elrabolt tõled!


http://www.maiige.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.