2012. augusztus 20.

Kenneth & Gloria Copeland: Kerülj ki a körülmények rabságából


Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb Ő, aki bennetek van, mint az, aki e világban van. - 1 János 4:4

„Ilyen körülmények között…” Mondtál már effélét te is, ugye?

„A körülményekhez képest jól vagyok.”

Ha kicsúszott efféle mondat a szádon valaha, kérlek, töröld a szótáradból. Szó sem lehet ugyanis arról, hogy te, Isten győztes gyermeke, a körülményeidtől függj. Szóba sem jöhet, hogy a problémák és körülmények kerekedjenek föléd.

Kétezer évvel ezelőtt Jézus – aki benned lakik – kifosztotta és lerombolta a sátán királyságát. Halálakor teljes joggal lépett be az átkozottak alvilági birodalmába, és mindenéből kifosztotta a sátánt. Elvette minden fegyverét. Megszerezte a halál és a pokol kulcsait. Megkötözte az „erős embert”, kifosztotta a királyságát, és a Kolossé 2,15 szerint lefegyverezte a fejedelemségeket és hatalmasságokat, nyilvánosan megszégyenítette, és diadalmenetben mutatta be őket, mint foglyait.

Azután Jézus megfordult, és megosztotta veled a győzelmét. TE Istentől vagy, ezt ne felejtsd el! Győztes vagy Jézus által, mert Ő benned él. Nem kerekedhetnek többet föléd a körülmények!

Igei olvasmány: Kolossé 1:9-15

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.