2012. január 6.

Kenneth Copeland: Isten dicséretére teremtve



Mindenki, akiben lehelet van, dicsérje az Urat! Dicsérjétek az Urat! (Zsoltárok 150,6)

Arra lettünk teremtve, hogy dicsérjük Istent. Ezt sokan nem tudják. Amikor a gyülekezetben elkezdődik a dicséret, leülnek, mondván, „Nekem ez az éneklés és kiáltozás nem tetszik. Úgy tűnik, a dicséret nem az én műfajom.”

De igen, az! A Biblia szerint, ha lehelet van benned, akkor dicsérned kell az Urat.
És ne próbáld letudni azzal, hogy azt mondod, „én a szívemben dicsérem az Urat”. Az nem elég. Az Ige szerint a dicséretnek a szádban is kell lennie (Zsoltárok 34,1)! A Zsoltárok 132,9 azt mondja,„kegyeltjeid kiáltsanak örömükben”. Nem kiáltozhatsz és maradhatsz csendben egyszerre.

Amikor először kezded igazán dicsérni Istent, talán furcsának fog tűnni, de ha nem adod fel, az életmódoddá válik. Miért? Mert a dicséret által Isten dicsősége megnyilvánul az életedben. Ahogy aZsoltárok 89,15 mondja, Isten arcának világosságánál fogsz járni. Szellemi ébredés fog végbe menni a bensődben!

 „De Gloria, ha elkezdem így dicsérni Istent, az emberek fanatikusnak gondolnak majd.”
Nem baj! Tudtad, hogy a történelem során minden szellemi ébredést olyan emberek indítottak, akiket a világ teljesen fanatikusnak gondolt? Isten másképp látja a dolgokat, mint a világ. Tehát amikor félreteszed a gátlásaidat, és hagyod, hogy a Szent Szellem működjön rajtad keresztül, akkor furcsának, idegennek fogsz tűnni azoknak, akik számára idegenek Isten útjai… de az Úr csodálatosnak lát majd téged!

Egyébként pedig ne csak arra gondolj, hogy a gyülekezetben dicséred Őt. Imádd Őt a saját imaéletedben és napközben is. Tanulj meg egy dicsérő és hálaadó attitűdöt fenntartani. Ha a dicséret természetessé válik számodra a magánéletedben, akkor könnyen fogod Istent dicsérni a gyülekezetben is.

Vágysz Isten jelenlétének erősödésére, szellemi ébredésre az életedben? Eleged van abból, hogy csak hallasz Isten erejének dicsőséges múltbeli megnyilvánulásairól? Akkor nyisd ki a szád, nyisd meg a szíved, és tedd, amire Isten teremtett! Dicsérd Őt!
Igei olvasmány: Zsoltárok 150

Kenneth Copeland 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.