2012. január 28.

Ima és megvallás: Felöltözötten



Test, megparancsolom neked Jézus nevében, a Szellem ereje által, hogy magadra öltsd a Jézus Krisztust.

Magadra öltsd a Jézus Krisztus sebeiben kapott szellemi megváltást. Magadra öltsd a szellemi megváltás részeként jog szerint neked járó gyógyulást. Magadra öltsd a gyógyulás látható, fizikai formát öltő valóságát. Test, öltsd magadra a Jézus Krisztus sebeiben kapott gyógyulásod látható, hús-vér formában megjelenő, megtestesült valóságát.
Ahogy meg van írva, az Ige testté lett, úgy az Ige testet ölt bennem is, mert Isten szellemi törvénye szerint a látható a láthatatlanból áll elő. (Ésa. 53,4. 5. Ján. 1,14. Zsid. 11,3.)

Elme, megparancsolom neked Jézus nevében, a Szellem ereje által, hogy magadra öltsd Krisztus elméjét, mert meg van írva: Bennem Krisztus értelme van. (1Kor. 2,16.)

A világosság fia vagyok. (1Thess. 5,5.)

Ezért elvetem a sötétségnek cselekedeteit, és felöltözöm a világosság fegyvereit. Felöltözöm az Úr Jézus Krisztust, és a testet nem táplálom a kívánságokra. (Róm. 13,12. 14.)

Krisztusba keresztelkedtem meg, Krisztust öltöztem fel. Krisztust öltöztem fel, tetőtől talpig, a szellememre, lelkemre és testemre. (Gal. 3,27.) Azt az új embert öltözöm fel, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben. (Ef. 4,24.)

Felöltözöm amaz új embert, amely megújul Krisztus ábrázatára. Felöltözöm amaz új embert, melynek újulása van az Isten ábrázatához való hasonlatosságra. Így egyre jobban fel lehet ismerni bennem a Krisztust a Szent Szellem hatalmas munkája által. (Kol. 3,10. Gal. 3,5.)

Erős vagyok az Úrban, és az Ő hatalmas erejében. Felöltözöm az Isten minden fegyverét, hogy megállhassak az ördögnek minden ravaszságával szemben. Körülövezem
derekamat igazsággal, felövezem a megigazultság mellvasát. Felsaruzom lábaimat a békesség Evangéliumának készségével, mindezekhez felveszem a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megoltom. Fölveszem az üdvösség sisakját, és a Szellem kardját, amely az Isten Igéje. (Ef. 6,10-17.)

Felöltözöm a hitnek és szeretetnek mellvasába, és sisak gyanánt az üdvösségnek reménységébe. (1Thess. 5,8.)

Felöltöm a megigazultságot, mint páncélt, és az üdvösség sisakja van a fejemen. (Ésa. 59,17.)

Felöltöm azért, mint az Istennek választottja, szent és szeretett, a könyörületes szívet, jóságosságot, alázatosságot, szelídséget, hosszútűrést. Mindezeknek fölébe pedig felöltözöm a szeretetet, mint amely a tökéletességnek kötele. (Kol. 3,12. 14.)

Az én derekamat felövezi az Úr erővel, és megerősíti karjaimat. Erő és ékesség az én ruhám, és az én szépségem tökéletes az Úr ékességei által, amelyeket reám tett.
Örökkévaló ékességgé tett engem az Úr, és gyönyörűséggé nemzetségről nemzetségre. Az Úr az én örök világosságom, és Istenem az én ékességem. (Péld. 31,17. Ezék. 16,14. Ésa. 60,15. 19.)

Az Úr ékességet adott nekem a hamu helyett, örömnek kenetét a gyász helyett, dicsőségnek palástját a csüggedt szellem helyett, hogy igazság fájának neveztessem, az Úr
plántájának, az Ő dicsőségére. Nagy az én dicsőségem a Te üdvösséged által, fényt és méltóságot adtál reám. (Ésa. 61,3. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.