2015. augusztus 26.

Pastor Chris: A Gyülekezet: Erősebb, Nagyobb És Még Hatékonyabb! ·

Készítette: Zoltan Berki

És aki e kőre esik, szétzúzatik; akire pedig ez esik reá, szétmorzsolja azt (Máté 21:44).

Jézus Krisztus Gyülekezete az igazság oszlopa és erőssége (1 Timóteus 3:15). Azonban vannak olyanok, akik a Gyülekezet ellenségeiként állítják be magukat. Néhányan megfogadták, hogy idővel elbánnak a Kereszténységgel, úgy, hogy senki se emlékezzen arra, hogy az létezett. A Zsoltárok 2:4-ben a Biblia megmutatja nekünk, hogy "Az egekben lakozó neveti, az Úr megcsúfolja őket." Az ilyen félrevezetett emberek nincsenek egyedül a tévhitükkel; sokan éltek üres fenyegetőzésekkel már azelőtt, de Isten Igéje és az Ő munkássága túlélte őket, és túl is fog élni mindenkit, aki az útjába áll.

Mi vagyunk a legnagyobb és leghatalmasabb egység, amit a világ valaha látott; mi vagyunk a valaha volt legnagyobb csapat. Nem olyasmiben veszünk részt, ami lényegtelen, gyenge és elhalványult; Jézus Krisztus Gyülekezete ma erősebb, nagyobb és hatékonyabb, mint bármikor a történelemben. Ez tény. Nagyobb csodákat látunk ma, mint a Gyülekezet történetében bármikor. Az Aggeus 2:9 azt mondja, "Nagyobb lészen e második háznak dicsősége az elsőnél..." Ez az Ő Igéje, és ez így is van, ez történik világszerte mindenhol.
A Gyülekezet erősebb, mint valaha és bizalmat adtunk a Szent Szellemnek, akinek a befolyása, az ereje, a hatása és a munkája egyértelmű Krisztus testében, sokkal inkább, mint azelőtt. Azok, akik visszatartják, ostorozzák a Gyülekezetet, akik azt mondják, hogy a Gyülekezet ereje semmis, és hanyatló állapotban van, nem állnak kapcsolatban a valósággal; nem látnak helyesen.

Jézus imádkozott az Atyához, hogy küldje el a Szent Szellemet. Majd Jézus felment a mennybe és a Szent Szellem azóta velünk van, építi a Gyülekezetet. Ő ma a Gyülekezet irányítója; Ő az aratás Ura. Nem állja meg a helyét, bárki is mondja vagy sugallja, hogy a Szent Szellem kezében elbukik a Gyülekezet, mert a valóságban napjainkban a legnagyobb hatást érjük el az Úrért. Dicsőség Istennek!

Megvallás
Az élő Isten Gyülekezetéhez tartozom, az igazság oszlopához és erősségéhez, ahol az Igét tanulom, felszerelkezve, képezve, ápolva, épülve és felemelve bölcsességben és igazságban! Köszönöm atyám az erődet és a dicsőségedet a Gyülekezetben, és az igazságosságod munkáját, mely terjed és megalapozódik világszerte, a Jézus Nevében. Ámen.

További Tanulmányok:Efézus 4:11-13; Lukács 4:16; máté 16:18





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.