2015. augusztus 22.

Ige: Apostoli üdvözlet minden Krisztusban élő, kihívott közösségnek.

 „Pál és Silvánus és Timótheus írják e levelet a Thessalonikabeli gyülekezetnek* azaz kihívottak közösségeinek, eklézsiájának amely Istenben, a mi Atyánkban, azaz az Úr Jézus Krisztusban áll fenn, és él**(2 Thess. 1,1)

*Gyülekezet: (ekklészia): kihívottak közössége.

**Silvánusról Péter apostol is megemlékezik: Péter, Jézus Krisztusnak apostola, a Pontusban, Galáciában, Kappadóciában, Ázsiában és Bithiniában elszéledt, és szétszóródott jövevényeknek, azoknak, akik csak rövid ideig, átmenetileg idegen helyen tartózkodnak, tehát olyanoknak, akiknek nem otthona a világ. Silvánus által, aki amint gondolom, hű atyátokfia, akit ti is hűséges testvéreteknek tartotok, röviden írtam, bátorítva, buzdítva és bizonyságot téve, hogy az az Istennek igazi kegyelme, amelyben benne álltok. Ebben tartsatok ki(1Pét 1,1; 5:12).

Timóteusról pedig így tesz bizonyságot Isten igéje. Pál apostol: „Juta pedig Derbébe és Listrába És ímé vala ott egy Timóteus nevű tanítvány, egy hívő zsidóasszonynak, de görög atyának fia; Kiről jó bizonyságot tesznek, és dicsérőleg szóltak vala a Listrában és Ikóniumban levő atyafiak, testvérek. Ezt Pál magával akará vinni; és vévén, körülmetélé őt a zsidókért, kik azokon a helyeken valának, vagyis az ott lakókért: mert ismerték mindnyájan az ő atyját, hogy görög volt” (Csel. 16,1-3).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.