2015. augusztus 31.

Guti Tünde ISTENISMERET

Az Egyház minden problémája Isten helyes ismeretének hiányából fakad.

Istenfélelem híján a szabadság szabadossággá torzul, a kegyelem a kibúvók keresésévé, az Úrban való öröm pedig az érzelmek feldobott csapongásává silányulhat.

Isten ismeretére eljutni lehetetlen az Ő Igéjének ismerete nélkül. S itt az „ismerni” szó egyfajta rendkívül bensőséges közösséget jelent, ami során új élet fogan, s ez cselekvő hitben, szeretetben és igazságban nyilvánul meg.
Ez tehát nem „száraz tudás” jelent. Elengedhetetlen az Írások folyamatos, elmélyült tanulmányozása, amiket a Szent Szellem által kinyilatkoztatott igei világosságban, az Úrtól kapott bölcsességgel értünk meg.

Istenismeret nélkül nincs radikális elfordulás a bűntől, nincs az Úrnak való szenvedélyes odaszánás, sem kiapadhatatlan belső öröm, békesség, nincs mindenre kiterjedő szentség, az Ő számára elkülönített szolgáló élet, ahol minden Jézus nevét dicsőíti meg.

Az az örök élet, hogy Téged, az egyetlen igaz Istent ismerjenek, és azt, akit elküldtél, a Felkent Jézust.” János 17:3. (Csia fordítás)

2015. augusztus 5.                                              Guti Tünde


http://www.gutitunde.eoldal.hu/cikkek/egyeb-irasaim/istenismeret.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.