2015. augusztus 2.

Ige: Amit Krisztus tett értünk:

Kivásárolt bennünket a törvény átka alól
 „Hogy az Ábrahám áldása Krisztus Jézusban legyen a pogányokon, vagyis szálljon a nemzetekre, hogy a Szellem ígéretét elnyerjük, és befogadjuk hit által, és a hiten keresztül*(Gal. 3,14)

*A tanítványok – minden korban - ugyanolyan hatalommal kerülnek felruházásra, mint az Úr Jézus: „… monda azért nékik Jézus: Békesség néktek! Amiként engem küldött vala az Atya, én is akképpen küldelek titeket. És mikor ezt mondta, rájuk lehelle, és monda nékik: Vegyetek Szent Szellemet” (Ján. 20,21)

És az ige bizonyságtétele az Úr Jézusról: „A názáreti Jézust felkente az Isten Szent Szellemmel és hatalommal, és ő szertejárt, jót tett, és meggyógyított mindenkit, akik az ördög igájában vergődtek, akik  az ördög hatalma alatt voltak, mert az Isten volt vele” (Csel. 10,38)

Így valósult meg az előképben kijelentett prófécia: „És megkeményíté az Úr a Fáraónak, az égyiptomi királynak szívét, hogy űzőbe vegye az Izráel fiait; Izráel fiai pedig hatalmas kéz segítségével vonultak ki, és mennek vala nagy hatalommal” (2 Móz. 14,8).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.