2015. március 4.

Pastor Chris: Kövesd A Feljegyzett Elrendelést ·

Készítette: Zoltan Berki

Minthogy kezdettől fogva nem művelték ezt, az Úr, a mi Istenünk csapást bocsátott reánk, mert nem kerestük őt a rendtartás szerint (1 Krónikák 15:13).

Isten azt szeretné, hogy az utasításait a feljegyzett elrendelés szerint végezd el. Másképp cselekedve az Ő tökéletes akarata ellen jársz, ahogy az Dáviddal és Izrael népével történt, amikor nem követték az Ő feljegyzett elrendelését Isten ládájának átvitelekor Dávid városába.

Dávid szerzett egy új szekeret, és két férfi, Uzza és Ahió vezették azt a szekeret, rajta a ládával Dávid városába (2 Sámuel 6:3).

Ám akkor valami jelentős dolog történt. Az ökrök húzták a szekeret, de megbotlottak és a szekér megdőlt. Uzza próbálta megállítani a ládát, hogy az ne essen le, és amikor ezt megtette, azonnal meghalt. Dávidot ez zavarba ejtette és megijedt attól, ami történt, olyannyira, hogy többé nem akarta bevinni a ládát a városba. Egy Obed Edon nevű férfi házában tartották. Érdekességképpen, amíg a láda Obed Edom házában volt, ő és a családja szerfelett bővölködött.
Dávid nem értette ezt és csodálkozott, hogy lehet az, hogy ugyanaz a láda, amit Uzza megérintett, és meghalt, egy másik férfinak és annak családjának áldást hoz. Ahogy keresgélt a Szentírásban, felfedezte, hogy miért. Az 1 Krónikák 15:2-ben Isten feljegyzett elrendelése az volt, hogy csak a papok (a Leviták) vihetik Isten ládáját. Ez volt Isten terve.

Dávid rájött a hibájukra, és azt mondta a papoknak és az idősebb Izraelieknek, "Minthogy kezdettől fogva nem művelték ezt, az Úr, a mi Istenünk csapást bocsátott reánk, mert nem kerestük őt a rendtartás szerint" (1 Krónikák 15:13).

Milyen fontos ez! Uzzát megkímélhették volna, ha Isten feljegyzett elrendelését követik.

Ez eszünkbe juttatja az Úr figyelmeztetését Mózesnek, amikor ő éppen a sátrat állította fel; azt mondta neki, "Meglásd…mindeneket azon minta szerint készíts, amely a hegyen mutattatott néked" (Zsidó 8:5). Van egy minta; van egy út; van egy feljegyzett elrendelés Isten dolgainak megcselekvésében; kövesd azt és meg fogod tapasztalni az Ő kegyelmét és áldásait az életedben és Isten szolgálatában.

Ima
Drága Atyám, köszönöm, hogy felfeded a tökéletes akaratodat és vágyadat számomra az Igéden át, és a Szent Szellemed által. Most és mindig, téged szolgállak, nem a saját szemszögemből, hanem egyetértésben az Igéddel. Az Igéd világosságában járok, és ezért megtapasztalom a Szellem nagyobb megnyilatkozásait, a Jézus Nevében. Ámen.

TovábbI Tanulmányok:Példabeszédek 19:20; Példabeszédek 4:13




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.