2015. március 30.

GUTI TÜNDE: AMIKOR MÁR MAGA A VILÁG SZÉGYELLI MAGÁT A KERESZTYÉNSÉG MIATT…

Megdöbbentő, amikor saját 22 éves (hívő) fiam háborodik fel a korosztályához tartozó „keresztyén” fiatalok véleményén, viselkedésén, illetve azon, hogy lassan liberálisabbak lesznek, mint a komolyabban gondolkodó világiak!

Tavaly komoly kritikákat kaptam arra a blogbejegyzésemre, amit a fesztiválozással kapcsolatban írtam. Pedig az a rendezvény még csak gyerekcipőben járt ahhoz képest, amilyen stílusra most váltottak.

Több mint meghökkentő! Szívszorító… fájdalmas… háborog a lelkem!!!
Egy ige jutott eszembe, és továbbra sem fogom szó nélkül hagyni, ha megkérdeznek e témában.
Aki jó közöttük, olyan mint a tüske, az igaz olyan, mint a tövisbokor. A te őrállóidnak napja, a te megítélésed eljött; most következik el az ő zűrzavaruk.” Mikeás 7:4.

Ez itt csak egy rövid idézet az interjúból, de kérlek, olvassátok el és döbbenjetek meg, majd gondolkodjatok el azon, hova silányítják Jézus kegyelmét, elfelejtve a Titus 2:11. üzenetét! A kegyelem arra tanít, hogyan éljünk tisztán és szentül, elhagyva a világi kívánságokat!

A keresztény fiatalok viszont bátorítani kell, előcsalogatni a fényre, hogy merjék felvállalni önmagukat, és "ne csak a négy fal között legyenek keresztények". 
Szó volt arról is, hogy meg akarják mutatni a világnak, hogy a vallás is lehet szexi, "ez az Isten-dolog pedig nem teher, és nem is valami kocka dolog". Szerencsére nem tolták túl a buliideológiát, mindenki megegyezett abban, hogy "Jézus felszabadít minket, hogy ez egy gyülekezeti imádságon történik, vagy egy technopartin, mindegy". 


A keresztyén fiataloknak nem önmagukat kell(ene) felvállalni, hanem Jézus Krisztust! 
A vallás „szexi”?!? Mégis hol tart ez a „keresztyén világ?!? Honnan, kitől idéztek, mert egy Krisztus követő nem mond ilyet!
Akik fel akartak szabadulni (lelkükben a bűneiktől), azok nem technopartira mentek, sem bármilyen buliba, hanem Jézushoz. Ő ezt mondta: „Az igazság szabadokká tesz benneteket.” Ehhez viszont tudni kell(ene), mi az igazság!
Jézus így imádkozott: „Szenteld meg őket a Te igazságoddal, a Te igéd igazság!” (János 17:17.)

Jó lenne ennek fényében megvizsgálni, mit tart ez a ma felnövekvő „keresztyén” generáció szabadságnak! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.