2015. március 4.

Ige: Mert a bűn megsokasodott!

Ezért: „… a Seregek Ura így határozott: Amiért a népek fáradoznak, azt háború tüze pusztítja el, amiért a nemzetek fáradoznak, az semmivé válik. De a föld tele lesz az ÚR dicsőségének ismeretével, ahogyan a tengert víz borítja” (Hab. 2,13)

Mert: „Témán felől jön az Isten, Párán hegyéről a Szent. (Szela.) Fensége beborítja az eget, dicsőségével megtelik a föld. Ragyogása maga a világosság, fénysugarak villognak mellette: abban rejtőzik az ereje” (Hab. 3,3)

Vagyis jön a minden kegyelem Istene! Aki így beszél a tanítványokhoz szólva: „Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város. Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, a kik a házban vannak” (Mát. 5.14-15)

Hiszen ők az Úr követei, ők az apostolok, és papok: „Mert a papnak ajkai őrzik a tudományt, és az õ szájából törvényt várnak, mivel a Seregek Urának követe õ” (Malak. 2.7)

És mindazok, akik Istenből születtek, mert: „…Jézus Krisztus… tett minket… papokká...” (Jel. 1.5-6)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.