2012. augusztus 18.

Tóth Géza: A csodálatos telefon (Tóth Géza Hit Gy.)


Készítette: Melinda Vörösné

Roppant szórakoztatónak tartom a meggyőződéses evolucionisták magabiztosságát, amikor is szemrebbenés nélkül, elbizonytalaníthatatlan szilárdsággal, egy csipetnyi megvetéssel a hangjukban ereszkednek le közénk, teremtéshívő „élőlénytársaik” közé. Olykor megszégyenítő alázatosságuk miatt megkísért a bűntudat, amiért én, hitem miatti vakmerő kevélységemben különbnek merem tartani magamat az állatvilág egyedeitől, és nem elégszem meg a főemlősök között felkínált kitüntető pozíciójukkal. E beszélgetések élményeinek állítok emléket egy kicsiny jelenettel.

Két ember megy az utcán, az egyik talál egy telefont…

- Oda nézz! Valaki elvesztett egy telefont!

- Ugyan már, honnan tudod, hogy azt valaki elvesztette. Hiszen nem láttad!

- Ne viccelj! Különben hogyan kerülne ide? Itt hevert a fa tövében.

- Hát éppen azért! A fa a természet része, azt pedig tudjuk, hogy a természet milyen csodálatos dolgokra képes..

- Mit akarsz ezzel mondani?

- Semmit! Csak annyit, hogy nincs bizonyíték rá, hogy valaki elvesztette. Lehet, hogy az évmilliók folyamán, ahogy az anyag evolúciós ugráson ment keresztül, a metéria úgy szervezte önmagát, hogy összeállt ez a telefon.

- Ezt nem mondhatod komolyan. Van fogalmad arról, hogy egy ilyen pici berendezés mennyire bonyolult és összetett módon működik? Micsoda őrültség azt mondani, hogy ez a telefon véletlenül állt össze. A szerkezet bonyolultsága elég bizonyíték kell hogy legyen arra, hogy ezt valahol gyártották.

- Mond! Te tanultál biológiát?

- Igen!

- Hát akkor annyit illene tudnod, hogy például a szemed, amivel most éppen bambán bámulsz rám, sokkal bonyolultabb szerkezet, mint ez a vacak telefon. És akkor még nem beszéltem az idegrendszerről, a hallószerveidről és az egész testedről. Nem értem miért akadékoskodsz. Ha az emberi test létre tudott jönni az evolúció által, akkor miért olyan nehéz elhinni, hogy egy egyszerű telefon is képes erre.

- Hm.. végül is igazad van.. Az ember, vagy akár egy állat sokkal bonyolultabb rendszer, mint egy telefon. Érdekes….(elgondolkodva) Szerinted tényleg lehetséges, hogy ez egy olyan telefon, ami nem emberi alkotás, hanem az evolúció eredménye?

- Persze! Miért ne?!

- Óriási. Erre sosem gondoltam volna. De hát a biológia tudománya…

- Szevasztok. Bocs! Nem találtatok valahol egy telefont? Elvesztettem!

- Nahát a tied? És tudtad, hogy a telcsidet egy több milliárd éves evolúciós folyamat eredménye?

- Mi van!? Szórakozol velem? Ez egy egyszerű Nokia, csak lekopott róla a felirat…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.