2012. augusztus 5.

Pneumatikus vagy hústesti ember


Pneumatikus vagy hústesti ember

Szóma (az egó) – pneumatikus (szellemi) ember – hústest

Az ember a bűnbeeséskor meghalt – a pneumatikus szóma, pneumatikus ember meghalt, az isteni élet eltávozott belőle, az érzékszervei megszűntek működni. Hússzíve kőszívvé változott, szómája romlandó hústestet öltött, és a gonosz hatalma alá került. (Akinek a beszédét befogadta és megcselekedte.)

Ezt az anyagi testet (a bűnnek a testét) azért kellett felölteni, hogy a gonosz ne férhessen hozzá a benne levő emberhez, annak személyiségéhez. Mert a gonosz szellemi lény, a testben levő emberhez csak akkor tud hozzáférni, ha az engedélyt ad rá, vagyis paráználkodik, idegen istent tisztel, okkult tudományokba merül el. Különben nem démonizálódhat, bár a gonosz hatalma alá születik minden ember, de a bensőjébe, a személyiségéhez nem férkőzhet. Illetve még akkor kaparinthatja meg az embert, ha az elhagyja a testét – meghal. (Amennyiben nem született újjá.)

Isten a bűnbeesés után ígérte meg, hogy az asszony magva jön el, és tapos a kígyó fejére. Krisztusnak ezért kellett hústestet ölteni, hogy a halálnak a testében, a bűnnek a testében legyőzhesse a halált, és az ember ki tudjon jönni a halálnak a testéből az életre, hogy életre keljen és újra működni tudjanak a pneumatikus ember érzékszervei, kőszíve kicserélődjön hússzívre.

Isten az evangélium által tudja megérinteni és feltámasztani az ember bensejét. Ekkor – ha valaki befogadja a romolhatatlan magot - újjászületik, feltámad (ez az első feltámadás). Újra pneumatikus ember lett!!!! Szíve kőszív helyett hússzív lett, amelybe be van írva Isten törvénye (vagyis a SZERETET törvénye). Ám a szóma csak az Ige által tud erősödni, megújulni. A hústest nagyon erős, saját akarata, érzelmei,stb. van, és az elme megújulására szüksége van ahhoz, hogy a pneumatikus ember tudja irányítani és ne a hústesti ember irányítson. Az Ige olvasása, azon való elmélkedés tehát LÉTSZÜKSÉGLET!!! Ha valaki nem az Igét helyezi az első helyre, a testi ember fogja irányítani, és ekkor nem fogja tudni betölteni Istennek az életére eltervezett akaratát. „Meghasonlott” ember lesz, aki bár bensejében tudja, hogy nem jó irányba halad, mégsem tud erőt venni a testi természetén, hogy ezt megváltoztassa.

Az ördög hatalmat nem vehet az emberen, főleg nem keresztény (felkent, pneumatikus) emberen, ha az a szájával nem mond ki átkot, gonosz, az Igének ellentmondó, negatív beszédet (pl: betegségre, kudarcra, szegénységre, bármi vagy bárki másra vonatkozó, negatív beszédet). Mindaddig az ördög működésképtelen, amíg szóval nem engedjük meg neki, hogy cselekedjen, romboljon. Isten ígérete is a hittel teljes beszédünkön keresztül jön be ebbe a látható világba. A HELYES BESZÉD, a MEGVALLÁS és az IMA ezért szintén létfontosságú! (Mondják: - Zsidó levélben az van írva -.:az Úr működésképtelenné tette a sátánt, akkor miért működhet még? Mert megengedjük neki... Hát ne engedjük meg!!!)


Olvasandó igék: 1Kor 9:24-27 

1 Kor. 9,24 Nem tudjátok-é, hogy akik versenypályán futnak [küzdenek], mindnyájan futnak ugyan, de egy veszi [nyeri] el a jutalmat? [győzelmi (verseny) díjat] Úgy fussatok, (versenyt) hogy elvegyétek. [elnyerjétek; (katalambanó): - buzgón (mohón) megfog, vagyis megragad, hatalmába kerít, birtokol stb. (szó szerint vagy átvitt értelemben). KJV: felfog, elér (megszerez), megvalósít, megért, (meg) talál, megszerez, hozzájut, észlel (érzékel), elvesz]

1 Kor. 9,25 Mindaz pedig aki pályafutásban [küzdésben] tusakodik [versenyben vesz részt; ökölharcban küzd; (agónidzomai): az igyekezetet gátló akadályok leküzdése; - küzd, szó szerint (díjért versenyez), átvitt értelemben (ellenféllel harcol, versenyez), vagy birtokos esetben (törekedik, hogy valamit elérjen). KJV: harcol, buzgón fáradozik, igyekszik. Itt: „aki versenyen indul, - vagy vesz részt], mindenben [minden (módon, -képpen), mindig (állandóan)] magatűrtető; [(egkrateuomai): uralkodik magán; megtartóztatja magát; önuralmat gyakorol mindenben (étkezés, indulatai megfékezésében); tudja türtőztetni magát] azok ugyan, hogy romlandó [hervadó; (phthartosz): mulandó] koszorút [koronát] nyerjenek, mi pedig romolhatatlant. [hervadhatatlant; (aphthartosz). nem romlandó, nem mulandó, örök; halhatatlan]

 1 Kor. 9,26 Én azért úgy futok, mint [aki] nem bizonytalanra [céltalanul; nem csak vaktában,]. úgy viaskodom, [öklözök; harcolok; vívok] mint aki nem levegőt vagdos; [az ökölvívásban ütéseimet úgy irányítom, hogy nem a levegőt csapkodom; (nem mintha a levegőt verném)] (Az itt szereplő görög szó (deró), amelynek jelentései: Bőrrel dolgozik, vagy azzal kapcsolatos tevékenységet végez. Átvitt értelemben: lenyúzza a bőrt valakiről, elpáholja, ütlegeli. Gyötör, megver, megvesszőz, nyúz, megnyúz; ököllel sújt, öklöz (a durva bántalmazás szava)

1 Kor. 9,27 Hanem megsanyargatom [megzabolázom; állon ütöm; megöklözöm; alávetem] testemet (szóma: egész lényemet ) és szolgává teszem; [és rabságba (rabszolgaságba) vetem (kényszerítem) leigázom] hogy míg másoknak prédikálok, [tanítok; hirdetem az Igét; hogy amikor másokat versenybe hívok]  magam valami módon méltatlanná ne legyek. [váljak; (magam ne legyek alkalmatlanná a küzdelemre; magam valamiképpen olyannak ne bizonyuljak, mint aki nem állja ki a próbát)]

És: „Mert noha (hús)testben élünk, de nem (hús)test szerint vitézkedünk (hadakozunk). Mert a mi vitézkedésünk (hadakozásunk) fegyverei nem (hús)testiek, hanem erősek az Istennek (kezében), erősségek (erődítmények) lerontására (lerombolására); Ezekkel rombolunk le minden okoskodást és minden magaslatot, amelyet az Isten ismeretével szemben emeltek, és foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre” (2 Kor. 10,3-5)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.