2012. augusztus 24.

Kenneth & Gloria Copeland: Engedd el az „alacsonyabb” életet


Mert aki meg akarja menteni az ő életét, elveszti azt; aki pedig elveszti az ő életét énérettem, megtalálja azt. - Máté 16:25

„Magasabb” élet… vagy „alacsonyabb” élet. Isteni fajta élet… vagy világi élet. Mindkettőt nem élheted egyszerre. Vagy egyik, vagy másik. Választanod kell.

Talán halogatod ezt a döntést. Talán próbálsz ragaszkodni az alacsonyabb élethez, amíg a magasabb felé nyújtózkodsz, hogy lásd, tényleg akarod-e azt az életet, még mielőtt feladsz mindent, amit a világ nyújthat. De hidd el, nem vagy olyan magas!

Soha nem fogsz ízelítőt kapni a magasabb életből, amíg nem vagy hajlandó a másikat elengedni, amíg nem vagy hajlandó a Szaván fogni Istent, és nem bízol meg Benne, hogy gondot visel rólad.

Mi történik, ha egyszer megteszed ezt? Azt az életet fogod élni, amiről az 1. zsoltárban beszél Isten: olyan leszel, mint a „folyóvizek mellé ültetett fa, amely megadja gyümölcsét a maga idejében, és levele nem hervad el; és minden munkájában sikeres lészen.”

Nyugat-texasi kifejezéssel élve, olyan mélyre ereszted a gyökereidet, hogy semmilyen aszály nem tud kiszárítani, és semmilyen vihar nem tud kitépni a földből. Bármi történik is a világban körülötted, gyarapodni fogsz.

Minél erősebben fúj a szél, annál mélyebbre hajolsz. A gazdasági válság és az infláció nem tud megtörni téged. Amikor eláll az eső, és mindenki más elszárad, te tovább virágzol, és továbbra is hozod a Szellem gyümölcsét, mert a folyómederből nyered a táplálékot!

Ilyen a magasabb élet, és semmi, amit a világ adhat, nem hasonlítható ehhez. Tapasztalatból tudom. Ha egyszer el mered engedni az életedet, és megbízol Istenben… te is megtapasztalod ezt.

Igei olvasmány: Máté 16:13-26

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.